Οι Ιταλοί έχουν τα μακαρόνια – σε δεκάδες εκδοχές – οι κινέζοι τα noodles, οι Άραβες το couscous και εμείς τον τραχανά. Είναι η δική μας ελληνική εκδοχή ζυμαρικού, φτιαγμένη από χοντροσπασμένο σιτάρι, γάλα και αλεύρι. Σίγουρα θα τον έχεις μάθει σαν μια πηχτή γευστική σούπα. Ποιο ελληνικό νοικοκυριό δεν την ετοιμάζει όσο ο καιρός είναι πιο… δροσερός;
Η αλήθεια όμως είναι πως ο τραχανάς τα τελευταία χρόνια είναι κάπως αδικημένος. Αρχικά γιατί είναι μια πολύ καλή τροφή, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες και επιπλέον γιατί μπορεί να αποτελέσει συστατικό για πολύ περισσότερες συνταγές από τον κλασικό τραχανά-σούπα! Ψάξαμε για τραχανόπιτα, για κεφτεδάκια με τραχανά και μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και διαφορετικές σούπες, όπως με κατίκι Δομοκού ή με κουρκουμά και μπόλικη τριμμένη φέτα.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις συνταγές…
Αν πάλι δεν είσαι τόσο… παραδοσιακός και ψάχνεις κάτι πιο gourmet για την κουζίνα σου ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ