Ελλάδα

ΕΡΤ: “πέφτει μαύρο” σε τρία κανάλια, κλείνουν δέκα ραδιόφωνα

- Κλείνει η ΕΤ1, μένουν μόνο ΝΕΤ-ΕΤ3
- 19 περιφερειακά ραδιόφωνα γίνονται ... 9!
- Μείωση στο προσωπικό και τέλος σε συμβάσεις

Ο στόχος λέει το υπουργείο είναι να εξοικονομηθούν άμεσα πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι θα σταματήσουν να εκπέμπουν η ΕΤ1 και τα ψηφιακά ΣΙΝΕ και ΣΠΟΡ σε ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά κανάλια. Αναστέλλεται η έκδοση της ραδιοτηλεόρασης, ενώ συγχωνεύονται τα περιφερειακά ραδιόφωνα με στόχο να συνεχίσουν την εκπομπή μόνο τα 9 από τα 19.
Οι 3 ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε 1, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία και διατήρηση 5 απ’ αυτούς για εθνικούς λόγους.
Παράλληλα το σχέδιο προβλέπει σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες την κατάργηση του ινστιτούτου οπτικοακουστικών μέσων και του οπτικοακουστικού αρχείου.
Το προσωπικό με βάση το σχέδιο του υπουργείου θα πέσει στο… μισό ως το 2015 (μείωση 45%) και η αρχή γίνεται με “κόψιμο” στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ουσιαστικό πάγωμα προσλήψεων ώστε μέσω συνταξιοδοτήσεων να αρχίσει να “πέφτει” το κόστος.
Νεφελώδες ως προς το προσωπικό παραμένει το ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει… αξιολόγηση, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Οι συχνότητες καναλιών και ραδιοφώνων θα παραμείνουν στην ΕΡΤ, ωστόσο μένει από τις ανακοινώσεις του υπουργού σήμερα ( ώρα 11:00) να διευκρινιστεί πως θα αξιοποιηθούν, αλλά και πως θα αξιοποιηθεί και η ακίνητη περιουσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
1
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε εξώδικα για δημοσιεύματα που την ήθελαν να αγοράζει πολυτελές ακίνητο στο Ελληνικό
Τα εξώδικα αφορούν τα sites Karditsa sta akra και VoiceNews, τα οποία είχαν αναφέρει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα, αξίας 3 εκ. ευρώ, στον ουρανοξύστη που χτίζεται στο Ελληνικό
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη 7