Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Aντιδράσεις στα κανάλια για τους Λυριτζή-Οικονόμου

Aντιδράσεις στα κανάλια για τους Λυριτζή-Οικονόμου

 Συσκέψεις επί συσκέψεων για να αντιμετωπιστούν οι νέοι… εισβολείς!

Πυρετός επικρατεί στα κανάλια μετά το ραβασάκι της AGB που απέδειξε και με… νούμερα ότι η «είσοδος» των Λυριτζή-Οικονόμου στην πρωινή ενημερωτική ζώνη πρόκειται να τους δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. 

Ως εκ τούτου λοιπόν οι συσκέψεις έχουν ένα κύριο θέμα: με τι τρόπο και πώς θα μπορέσουν οι «καθιερωμένοι» στην πρωινή ενημερωτική ζώνη να μην χάσουν τα κεκτημένα νούμερα τηλεθέασης αφού η… εισβολή της «Πρώτης γραμμής» του ΣΚΑΪ στο τηλεοπτικό τοπίο μοιράζει ξανά τα νούμερα τηλεθέασης.

Ας πιάσουμε όμως τα… μέτωπα, ένα προς ένα και να σας αναφέρουμε τις… φήμες (?!?) που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία:

 

Στον ΑΝΤ1 λοιπόν ο Γιώργος Παπαδάκης λέγεται ότι άστραψε για ακόμα μία φορά ζητώντας από το κανάλι του Αμαρουσίου να τον βοηθήσουν με περισσότερα τεχνικά μέσα. Άλλωστε αυτός είναι ο… καημός του Παπαδάκη και που ουκ ολίγες φορές τους τα έχει… ψάλλει και στον αέρα. Κι απ’ ό,τι λέγεται, το κανάλι του Αμαρουσίου θέλει να τον βοηθήσει (αφού είναι και η μόνη ειδησεογραφική εκπομπή του καναλιού) αλλά δεν προτίθεται να ξοδέψουν για βάρδιες ώστε να ξεκινά η εκπομπή νωρίτερα από τις 7, δηλαδή στις 6 το πρωί. Έτσι προσπαθούν να… γλυκάνουν τον «πατριάρχη της πρωινής ενημέρωσης» με άλλα… κόλπα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια φημολογία, δεν αποκλείεται σύντομα ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Στρατής Λιαρέλης να… επιστρέψει στη θέση του στο «Καλημέρα Ελλάδα», εις ένδειξη ότι ο σταθμός στηρίζει όπως και όσο μπορεί τον Παπαδάκη! Μπορεί αυτό να μην γίνεται σε μόνιμη βάση αλλά σε κάποια… έκτακτα γεγονότα.

 

Στο MEGA επικρατεί περισσότερη ένταση που δεν μένει μόνο το πρωί αλλά συνεχίζεται μέχρι το βράδυ. Αυτό που ανησυχεί κυρίως τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα στο MEGA είναι μήπως πληγεί όλος ο τομέας από το «χτίσιμο» του ενημερωτικού προγράμματος που κάνει ο ΣΚΑΪ. Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση σκοπεύει να βοηθήσει τους Καμπουράκη-Οικονομέα για να μπορέσουν μέσω αυτών να κρατήσουν αντίσταση στην… επέλαση του ΣΚΑΪ στον ενημερωτικό τομέα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Καμπουράκης – Οικονομέας να εμφανίζονται πιο συχνά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Όλγας Τρέμη. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, το επόμενο «χτίσιμο» του ΣΚΑΪ είναι το βραδινό δελτίο ειδήσεων και για το λόγο αυτό κι έχουν γίνει και κρούσεις σε αρκετά πρόσωπα. Οπότε είναι λογική η mega-λη ανησυχία που επικρατεί στο κανάλι της Μεσογείων!

 

Στο ALTER είναι λίγο πιο… μπερδεμένα τα πράγματα καθότι δεν είναι εύκολο ο Γιώργος Αυτιάς να παρουσιάζει καθημερινά εκπομπή από τις 6 το πρωί (προκειμένου δηλαδή να ξεκινά την ίδια ώρα με τη ΝΕΤ και το ΣΚΑΪ) και να συνεχίζει μέχρι τις 11! 

Επίσης, η εκπομπή «Πανόραμα» με τη Λίλα Κουντουριώτη που μεταδίδεται καθημερινά στις 6 το πρωί μαγνητοσκοπείται την προηγούμενη ημέρα και η βάρδια των τεχνικών ξεκινά με την εκπομπή του Αυτιά. Συνεπώς θεωρείται δύσκολη –για οικονομικούς κυρίως λόγους- να υπάρξει αλλαγή στην ώρα έναρξης της εκπομπής του Αυτιά. Ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες αφήνουν κι ένα μικρό παραθυράκι να ξεπεραστούν τα –οικονομικά- προβλήματα και να μπορέσει η εκπομπή να ξεκινά νωρίτερα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η ενημέρωση είναι ένας τομέας που ενδιαφέρει πολύ το κανάλι του Μπουρναζίου.

Διαπιστώνουμε λοιπόν το τι αναβρασμό έφερε η είσοδος των Λυριτζή Οικονόμου στην πρωινή ενημερωτική ζώνη. Τελικά η «Πρώτη γραμμή» έφερε πολλά προβλήματα στα υπόλοιπα κανάλια καθότι σε αυτή τη ζώνη μπήκε δυναμικά πλέον και ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες η ζώνη αυτή είναι ένα πρώτο εγχείρημα –και πείραμα- της νέας διοίκησης στο κανάλι του Φαλήρου. Και οι.. αντίπαλοί του θέλουν να προλάβουν τον… ανταγωνισμό!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε