Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Δανάη Μπάρκα: Μου φαίνεται υπερβολή όλο αυτό με το body shaming, όλα θέλουν ένα μέτρο

Δανάη Μπάρκα: Μου φαίνεται υπερβολή όλο αυτό με το body shaming, όλα θέλουν ένα μέτρο

“Το να περιγράφεις έναν άνθρωπο δεν είναι βρισιά. Το να πεις όλες οι χοντρές να εξαφανιστούν είναι άλλο πράγμα” είπε η Δανάη Μπάρκα.

Η Δανάη Μπάρκα σχολίασε μέσα από την εκπομπή της τις δηλώσεις του Νίκου Βέρτη για την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να κόψει τη λέξη “χοντρή” από το τραγούδι “Πάμε στον Άδωνι”. Η παρουσιάστρια σημείωσε ότι όλο αυτό γίνεται γιατί ζούμε σε μία εποχή που η πολιτική ορθότητα παίζει μεγάλο ρόλο. 

«Τον λατρεύω. Θεωρώ ότι εμείς κάνουμε τις λέξεις να έχουν ρατσιστική χροιά. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέγαμε ότι τι τραγούδι είναι, ποιος το ακούει, αλλά ένα τέτοιο τραγούδι με τέτοια μελωδία. Δεν είναι ένα τραγούδι, το οποίο βρίζει τους ανθρώπους ή λέει ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να είναι έτσι και ότι σε καθοδηγεί. Είναι μία λέξη ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες και το λέω εγώ που θα μπορούσα όντως να είμαι από την αντίπερα όχθη» δήλωσε η Δανάη Μπάρκα.

«Παρόλα αυτά μου φαίνεται υπερβολή κι όλο αυτό με το body shaming. Νομίζω ότι όλα θέλουν ένα μέτρο. Σημασία έχει πως το παίρνει ο καθένας και τι λέει κι ένας στίχος. Το να περιγράφεις έναν άνθρωπο δεν είναι βρισιά. Το να πεις όλες οι χοντρές να εξαφανιστούν είναι άλλο πράγμα. Παρόλα αυτά υπάρχει κι ελευθερία και ποτέ δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από μία τέτοια απόφαση.

Αν ξαφνικά μάθουμε ότι πήγε στην κ. Πρωτοψάλτη ένας άνθρωπος και της είπε: “σας παρακαλώ αισθάνομαι αμήχανα κι έχω περάσει δύσκολα”, μπορεί να της έγινε ένα κλικ και να είπε ότι δεν θέλω κανείς να αισθάνεται αμήχανα. Πριν από 40 χρόνια υπήρχε τέτοια πολιτική ορθότητα; Δεν υπήρχε αυτό το προσέχουμε τι λέμε για να μην πληγώνουμε. Δημόσια γιατί ιδιωτικά…» κατέληξε η Δανάη Μπάρκα.

Media Τελευταίες ειδήσεις