Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Διαζύγιο και με την Τσαπανίδου

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

 Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις θεωρείται πλέον οριστικό το διαζύγιο της ΕΡΤ με την Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης και η δημοσιογράφος αποφάσισαν από κοινού τη λήξη της μεταξύ τους συνεργασίας. Αν και το συμβόλαιό της είναι ακόμα σε ισχύ, φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να τα βρουν και ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του!

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η Τσαπανίδου οδεύει προς ΣΚΑΪ, όπου εκεί άλλωστε, θα συναντήσει τους «συγκατοίκους» της, τους Λυριτζή κι Οικονόμου,  για να συνεχίσουν αυτό που έκαναν και στην ΕΡΤ: την παρουσίαση πρωινών ενημερωτικών εκπομπών. Οπότε από τις 7 έως τις 10 θα είναι οι Λυριτζής –Οικονόμου και από τις 10 έως τις 12 (που μπορεί να διαρκεί και λίγη περισσότερη ώρα) η Τσαπανίδου.

Κανείς στην ΕΡΤ δεν γνωρίζει!

Είναι αλήθεια πως ιδιαίτερα στην περίπτωση της Τσαπανίδου έγιναν συνεχείς προσπάθειες από τη διοίκηση της ΕΡΤ ώστε η δημοσιογράφος να συνεχίσει να είναι στην κρατική τηλεόραση. Ωστόσο, κανείς από την ΕΡΤ δεν φαίνεται να έπαιρνε την ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στην κρατική τηλεόραση την επόμενη σεζόν. Ίσως, βέβαια, επειδή κανείς από τη διοίκηση δεν γνωρίζει ακόμα (?!?)τα σχέδια για την επόμενη σεζόν αφού το καινούργιο ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης που ανέλαβε μόλις πριν λίγες μέρες θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΚΑΪ φαίνεται πως πάει να πατήσει ακριβώς εκεί: στο κενό της ενημέρωσης που έχει αφήσει η ΕΡΤ και στο οποίο πρωταγωνιστεί το Mega. Φαίνεται ότι το κανάλι του Φαλήρου σκοπεύει να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα και να… ποντάρει ακόμα πιο δυνατά στην ενημέρωσή του, ακολουθώντας τώρα πια πιο λαϊκή -αλλά όχι… λαϊκίζουσα- πολιτική. Το αν τα καταφέρει ή όχι, θα φανεί… στις τηλεθεάσεις.

Βέβαια, για να λέμε και της ΕΡΤ το δίκιο, είναι πράγματι δύσκολο, για την Τσαπανίδου να καταφέρει να δημιουργήσει στο ΣΚΑΪ εκπομπή όπως το «Συμβαίνει τώρα» της ΕΡΤ. Να έχει δηλαδή μία εκπομπή που να μπορεί να μεταδίδει σύντομα και άμεσα τα όσα γίνονται σε κάθε μεριά της Ελλάδας -κυρίως-  αλλά και του εξωτερικού. Γιατί μπορεί το ΣΚΑΪ να έχει την τεχνογνωσία -κυρίως λόγω της εκπαίδευσης και συνεργασίας με το BBC- αλλά δεν υπάρχουν και τα τόσα τεχνικά μέσα που υπάρχουν στην κρατική τηλεόραση. Κατά πως φαίνεται λοιπόν, θα φανεί αν η Τσαπανίδου έπραξε καλώς αφήνοντας το… σιγουράκι της ΕΡΤ.

Το συμβόλαιο, οι όροι και οι πρεμιέρες

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit ο ΣΚΑΪ έκανε στην Τσαπανίδου συμβόλαιο τριών ετών (2 σίγουρα και 1 ακόμα, μετά από τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών και σύμφωνα με το ραβασάκι της AGB) και ετοιμάζονται πυρετωδώς να την υποδεχτούν.

Επίσης, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τσαπανίδου θα αποχαιρετήσει επίσημα τους τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ την επόμενη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ενώ σκοπεύει να τους καλωσορίσει μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, την ίδια μέρα που θα κάνουν πρεμιέρα και οι Λυριτζής με Οικονόμου. Μάλιστα, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να κυκλοφορήσει και η επίσημη ανακοίνωση από ην ΕΡΤ και είναι σίγουρο πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αυτή του ΣΚΑΪ για την καινούργια παρουσιάστριά του. Στο ΣΚΑΪ μάλιστα επικρατεί οργασμός προετοιμασιών καθώς η Τσαπανίδου μπορεί να βγαίνει ακόμα από την ΕΡΤ αλλά η καινούργια της ομάδα δουλεύει για αυτήν… πριν από αυτήν.

Οι «μνηστήρες είναι πολλοί!

Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε ότι και στην ΕΡΤ ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα της αναχώρησης της Τσαπανίδου, όσο και των Λυριτζή-Οικονόμου. Και σύμφωνα με όσα λέγονται –ιδιαίτερα στους διαδρόμους της ΕΡΤ- οι… μνηστήρες και για τις δύο εκπομπές είναι πολλοί και πολλές. Μάλιστα, οι «αντικαταστάτες» θα επιλεγούν σήμερα ή αύριο.

Αλλά για ό,τι προκύψει (σε πρόσωπα και καταστάσεις) θα σας ενημερώσουμε αμέσως από το Newsit.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε