Media

Δυναμικό παρών της ΕΡΤ στο Radiodays Europe που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας

Ειδικό αφιέρωμα στον παραγωγό του Πρώτου Προγράμματος, Γιάννη Πετρίδη

Θέματα όπως το παρόν και το μέλλον του ραδιοφώνου, αλλά και τις προκλήσεις του πιο «θερμού» μέσου των media, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού συνεδρίου, του Radiodays Europe που θα γίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Κυριακή έως την Τρίτη (09 – 11.03.2025) στο Μέγαρο Μουσικής. Το συνέδριο συγκεντρώνει πάνω από 1.500 επισκέπτες από 65 χώρες της Ευρώπης και μέλη της EBU, με την ΕΡΤ να δίνει δυναμικό παρών.

Ο λόγος της ισχυρής παρουσίας είναι ότι η ΕΡΤ είναι ο μοναδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας στη χώρα μας με ένα ευρύτατο φάσμα 14 σταθμών ραδιοφώνου στην μπάντα των fm, αλλά και στο διαδίκτυο και 19 περιφερειακών σταθμών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 9:30 το πρωί, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Γιάννης Παπαδόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό προς τα μέλη του συνεδρίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 16:40 ο Γιάννης Πετρίδης, ο μουσικός παραγωγός που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τη μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή, (την ίδια ώρα στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 αδιαλείπτως εδώ και 50 χρόνια), θα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε συζήτηση που θα συντονίσουν ο διευθυντής του Kosmos Λεωνίδας Αντωνόπουλος και ο αρχισυντάκτης του Δεύτερου Προγράμματος Αντώνης Τζαβάρας.

Θα έχει προηγηθεί η προβολή αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ της Νικόλ Αλεξανδροπούλου «Once in a lifetime», παραγωγής 2009, το οποίο αποτελεί ένα μουσικό οδοιπορικό στη ζωή του Γιάννη Πετρίδη.

Οι σύνεδροι, καθώς και το κοινό, θα μπορούν να επισκέπτονται το περίπτερο της ΕΡΤ που θα έχει έμφαση στην ψηφιακή πλατφόρμα, στο Ertεcho, ενώ στους χώρους του Μεγάρου θα στηθεί και ραδιοφωνικό στούντιο από το οποίο θα βγουν «ζωντανά» τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 10:00 το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 με την Άντρη Βασιλειάδου και τη Μαρία Κοζάκου και την Τρίτη 11 Μαρτίου την ίδια ώρα το Kosmos 93.6 και η εκπομπή του Λεωνίδα Αντωνόπουλου. Επίσης, η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος 105,8 &91,6 Αρετή Μπίτα θα προλογίζει θεματικές ενότητες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Media: Περισσότερα άρθρα
Η φαντασμαγορική βραδιά του μεγάλου τελικού του The Voice - Οι αγκαλιές των coaches και τα στατιστικά του Γιώργου Καπουτζίδη
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ανέλαβε να «πειράξει» ελαφρώς τους τέσσερις κριτές, ενώ για το 2025, φρόντισε να βγάλει ορισμένα στατιστικά
The Voice
Την Κυριακή η παρουσίαση των 28 υποψήφιων συμμετοχών για την φετινή Eurovision στην εκπομπή «Sing for Greece»
Στις 4 Ιανουαρίου, από τις 19:00 έως τις 22:00, μας συστήνονται καλλιτέχνες και οι ιστορίες πίσω από τις συμμετοχές, σε μια εκπομπή γεμάτη μουσική, συνεντεύξεις, backstage στιγμές και πολλές εκπλήξεις
Eurovision
Θανάσης Πάτρας για Κατερίνα Καινούργιου – Μαίρη Συνατσάκη: «Αφορά αυτές τις δύο, ας το έλυναν μεταξύ τους»
«Δεν μπορεί να λέμε ότι οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, θεωρήσει ότι είναι έτοιμος να πει κάτι, δικαιούται να το πει για οτιδήποτε άλλο και δεν δικαιούται να το πει τώρα η Μαίρη για την Κατερίνα» λέει ο Θανάσης Πάτρας
Θανάσης Πάτρας