Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Γρηγόρης Πετράκος: Από τη μύτη μου δεν περνάει όχι κορονοϊός, ούτε ο Τιτανικός

Γρηγόρης Πετράκος: Από τη μύτη μου δεν περνάει όχι κορονοϊός, ούτε ο Τιτανικός

Ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», και μίλησε για τις εμφανίσεις του σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους πελάτες κατά του κορονοϊού, τις απόψεις του για την πανδημία αλλά και το ξέσπασμά του κατά του Πάνου Κιάμου αλλά και των δημοσιογράφων, με τη φράση «κάνω εμετό πάνω στη μούρη σας».

«Εγώ δεν έκανα ποτέ τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Έπαθα μια συμφόρηση με αυτά που έβλεπα το πρώτο εξάμηνο. Άρχισα να ψάχνω πάρα πολύ. Έβλεπα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Κάτι δεν μου κολλούσε εσωτερικά. Όταν άρχισα να βλέπω δεκάδες ξένους επιστήμονες να λένε άλλα πράγματα για τον κορονοϊό, είπα πως αυτό που λένε αυτοί εμένα μου κολλούσε περισσότερο από αυτό που ακούω από το επίσημο αφήγημα. Όταν μάζεψα πολλές τέτοιες γνώμες, άρχισα να τις δημοσιεύω. Όχι δικές μου, των επιστημόνων», είπε ο Γρηγόρης Πετράκος.

«Εγώ δεν το χρειάζομαι το εμβόλιο. Μου το έχουν πει τρεις καθηγητές πανεπιστημίου. Επειδή έχω τον ψευδάργυρο και την D3 στα 80, εμένα μου έχει πει καθηγητής πανεπιστημίου ότι από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κορονοϊός, ούτε ο τιτανικός. Αυτά είναι πράγματα γνωστά στην ιατρική. Εγώ δεν προσπαθώ να παρασύρω κάποιον άλλο. Αυτή είναι προσωπική μου επιλογή. Εγώ δεν έχω αρρωστήσει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν παίρνω φάρμακα. Κάνω μια άλλη ζωή. Εγώ έκανα τον δημοσιογράφο, γιατί στα δελτία δεν είδα να τον κάνει κάποιος άλλος. Αρνούμαι τον όρο αντιεμβολιαστής και αρνητής. Δεν αρνούμαι τον ιό, αρνούμαι τη σοβαρότητα και τα μέτρα. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Θέλω το εμβόλιο να είναι ασφαλές και να έχω την επιλογή. Παλεύω για τα δικαιώματα», συνέχισε ο Γρηγόρης Πετράκος.

Λιάγκας: Αισθάνεσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των Δασών;

«Νιώθω ότι έτσι όπως το εκφράζεις είναι πιο φασιστικό από τους ανθρώπους που κατηγορείς για φασίστες που φιμώνουν τους ανθρώπους που είναι εναντίον των εμβολιασμών. Εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των Δασών; Λες την άποψή σου κι είναι σεβαστή. Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να έχεις μία άποψη και το πήρες περισσότερο σοβαρά από ό,τι θα έπρεπε».

Ο Γρηγόρης Πετράκος είπε για την έκφρασή του κατά των δημοσιογράφων περί… εμετού ότι «ήταν λίγο ακραίο αυτό» και πως αυτό το είπε γιατί «αν έχεις κάνει έναν αγώνα κατά του διαχωρισμού εδώ και ενάμιση χρόνο, αυτό ήταν σαν μαχαιριά για μένα να μου πεις ότι διαχωρίζω. Αν μου το έλεγες τώρα ψύχραιμα δε θα το έλεγα».

«Νιώθω ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο»

«Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε έναν πόλεμο. Υπάρχει πόλεμος. Όχι τον υγειονομικό» ανέφερε ο Γρηγόρης Πετράκος και συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως η ιατρική κοινότητα παγκοσμίως που είναι υπέρ του εμβολίου είναι μειοψηφία.

Τι είπε για τον Πάνο Κιάμο

Μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε και σε προηγούμενη επίθεση που είχε κάνει κατά του τραγουδιστή Πάνου Κιάμου και της απόφασής του να ανοίξει το μαγαζί στο οποίο τραγουδάει ως ένα χώρο μόνο για εμβολιασμένους.

«Εγώ δεν καταφέρθηκα προσωπικά κατά του Πάνου Κιάμου, αλλά της συγκεκριμένης απόφασής του, που έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που ζούμε τώρα. Τότε τα μαγαζιά είχαν την επιλογή. Η μομφή δεν ήταν στο ότι εργάστηκε, αλλά ότι επέλεξε να εργαστεί με τον διαχωρισμό. Δεν του τον είχαν επιβάλλει ακόμη. Μετά από μια εβδομάδα η κυβέρνηση το πήρε πίσω» είπε ο Γρηγόρης Πετράκος και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο και πως δε θέλει να παιδιά του να μεγαλώσουν με πιστοποιητικά.

Media Τελευταίες ειδήσεις