Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

«Η Κύπρος ήταν πλυντήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος»!

«Η Κύπρος ήταν πλυντήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος»!

Με τα μάτια στραμμένα στην Κύπρο είμαστε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι εξελίξεις στη μεγαλόνησο είναι ραγδαίες.

Χθες, μεταφέρθηκαν 5 δισεκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία στην Κύπρο και έτσι σήμερα, οι τράπεζες που είχαν «στεγνώσει» από μετρητά, θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 6 το απόγευμα, ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που συνεχίζουν να αγωνιούν με όσα συμβαίνουν.

Εκτός από τους Κύπριους, στο νησί της Αφροδίτης, ζουν και πολλοί ρώσοι, από τους οποίους οι περισσότεροι κατοικούν στη Λεμεσό, τη «μικρή Μόσχα», όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά, έχοντας δημιουργήσει δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό, εκκλησία, αλλά και υπηρεσίες που τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.

Απόψε τα μεσάνυχτα, ο Αντώνης Σρόιτερ, κάνοντας «Αυτοψία» για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, καταγράφει στην εκπομπή του ALPHA τις αντιδράσεις των Κυπρίων αλλά και των ξένων επενδυτών.

«Η χώρα αρχικά ήταν πλυντήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τα χρήματα αυτά τα δέχθηκε η Κύπρος αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε καθαροί, βοηθήσαμε τον τόπο, τον γεμίσαμε Ferrari», δηλώνει στην κάμερα της εκπομπής ο Σάιμον Μποκοσιάν, εκπρόσωπος Ρώσων επενδυτών στην Κύπρο.

Στην ίδια εκπομπή, μιλά στο δημοσιογράφο και ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων (ΚΡΕΤΥΚ, Σόλων Κασίνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα ξανασηκωθούμε. Τους επόμενους μήνες θα κάνουμε νέα γεώτρηση για φυσικό αέριο, θα βρούμε και πετρέλαιο».

Απόψε τα μεσάνυχτα λοιπόν, η «Αυτοψία» εστιάζει στην Κύπρο, καταγράφοντας τις εξελίξεις λίγες ημέρες μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup και το κλείσιμο των Τραπεζών…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε