Media

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Η απόλυτη συνταγή και όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε το τέλειο επετειακό πιάτο!

Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται δυο φορές μέσα στη Σαρακοστή, σύμφωνα με τα έθιμα μας. Η μια είναι η μέρα του Ευαγγελισμού και η άλλη η Κυριακή των Βαΐων.  Όμως, η γεύση του μας έχει κερδίσει και η Ελληνίδα νοικοκυρά τον έχει απογειώσει, μαγειρεύοντας τον με πάρα πολλούς τρόπους.

Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος αλιεύεται κυρίως στις βόρειες θάλασσες, και παρόλο που δεν είναι Ελληνικός, η τεχνική του και ο τρόπος συντήρησης του τον καθιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της νηστείας μας εδώ και μερικούς αιώνες.

Επειδή μπορούσε να συντηρηθεί και να φτάσει ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της χώρας μας, καθώς και να διατηρηθεί αναλλοίωτος χάρη στο πάστωμα με αλάτι έγινε το «ψάρι του βουνού», όπως δίκαια τον ονόμασαν οι παλαιότεροι.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή επιλογή του μπακαλιάρου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Media: Περισσότερα άρθρα
MasterChef 2025: Απόψε ο τρίτος και τελευταίος ημιτελικός για να μάθουμε τους δύο φιναλίστ του τελικού
Με βασικό υλικό το κουνουπίδι, ο Βασίλης, ο Λευτέρης και ο Νέστορας θα πρέπει να παρουσιάσουν στους Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τρία πιάτα: ορεκτικό, κυρίως, και γλυκό
Από αριστερά προς δεξιά, ο Λευτέρης, ο Βασίλης και ο Νέστορας στη μάχη για τα δύο εισιτήρια του τελικού