Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Νέλλη Γκίνη: Είχαν περάσει 15 ημέρες, δεν είχα βγει ούτε στο παράθυρο αλλά δεν το καταλάβαινα

Νέλλη Γκίνη: Είχαν περάσει 15 ημέρες, δεν είχα βγει ούτε στο παράθυρο αλλά δεν το καταλάβαινα

Η ηθοποιός Νέλλη Γκίνη και η συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την μοναξιά και πώς θα την αναγνωρίσουμε.

Η ηθοποιός Νέλλη Γκίνη, ανέφερε πως εκείνη και η μοναξιά τα πηγαίνουν αρκετά καλά μεταξύ τους.

«Εγώ τα πάω πολύ καλά με την μοναξιά. Υπήρξαν και διαστήματα που χρειαζόμουν βοήθεια. Όταν το επιλέγω μου αρέσει γιατί κάνω πού ωραία πράγματα και δεν το αφήνω με ρίξει.

Πριν δύο χρόνια έχασα την αδελφή μου αλλά τότε δεν ήθελα τίποτα, είχα κλειστά τα πάντα, φίλοι και συγγενείς προσπαθούσαν να κάνω κάτι αλλά εγώ δεν ήθελα.

Δεν ήθελα να φύγω από αυτό και εκεί κατάλαβα πως η μοναξιά είναι αρρώστια. Αγαπώ πάρα πολύ τη ζωή και πάντα ήμουν πολύ αισιόδοξη και θετικό άτομο. Τελικά με σήκωσαν οι φίλοι και η οικογένειά μου από το σκοτάδι. Είχαν περάσει 15 ημέρες και δεν είχα βγει ούτε στο παράθυρο αλλά τότε δεν το καταλάβαινα».

Η συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, είπε πως πολλές φορές μπερδεύουμε την μοναξιά με τον πόνο της απώλειας του πένθους.

«Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά, νιώθουν αποκρυπτόμενοι από το περιβάλλον. Συνήθως δεν νιώθουμε καλά να μιλάμε για την μοναξιά. Η ανάγκη για σύνδεση είναι σημαντική. Το άτομο που νιώθει μοναξιά κρύβει τον εαυτό του γιατί φοβάται πως εάν είναι αληθινός θα περιφρονηθεί. Η μοναξιά δημιουργεί εσφαλμένες προσδοκίες».

Η Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου ανέφερε πως απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπίσει κάποιος τη μοναξιά είναι να τα έχει καλά με τον εαυτό του.

«Για να τα βρω με τον εαυτό μου πρέπει να τον αποδεχτώ όπως είναι και να μην προσπαθώ να τον κάνω τέλειο.

Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν ακόμα και κρίσεις πανικού όταν βρίσκονται έξω και δεν θέλουν να βρίσκονται εκεί. Αν κάποιος δεν είναι έτοιμος, θα ανιχνεύσω ανθρώπους που θα με κάνουν να νιώσω απόσταση και λιγότερο καλός.

Τα ζώα συντροφιάς δεν μας ‘’θεραπεύει’’ αλλά το ζωάκι μας βγάζει μία γλυκύτητα και πολλές φορές συντονίζεσαι και με άλλους ανθρώπους με κοινό ενδιαφέρον».

Media Τελευταίες ειδήσεις