Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι χαρούμενοι και οι… στεναχωρημένοι των δελτίων ειδήσεων

Οι χαρούμενοι και οι… στεναχωρημένοι των δελτίων ειδήσεων

Οι έντονες πολιτικές εξελίξεις με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, τις διερευνητικές εντολές, το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή για δεύτερη φορά εθνικών εκλογών είναι ορισμένοι από τους λόγους που έκαναν την ενημέρωση να κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Τι έγινε όμως, με τις «ναυαρχίδες» των ενημερωτικών τομέων τους, δηλαδή τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τους· Ποια κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και να σημειώσουν άνοδο στις τηλεθεάσεις τους και ποια από αυτά μέτρησαν απώλειες το Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τον Απρίλιο;

Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά για να δούμε τι ακριβώς συνέβη, ποιοι χάρηκαν αλλά και ποιοι δυσαρεστήθηκαν από τα αποτελέσματα.

Κατ’ αρχάς, το Μάιο, πρώτο στην κούρσα της τηλεθέασης τερμάτισε για ακόμα έναν μήνα το δελτίο ειδήσεων του MEGA με 30,6 μέσο όρο στο γενικό σύνολο ενώ δεύτερο στην κατάταξη βρέθηκε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με 20,6 μέσο όρο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το δελτίο του ALPHA με 14,5 μέσο όρο, αμέσως μετά είναι το δελτίο του STAR με 10 μέσο όρο στο γενικό σύνολο, ενώ ακολουθεί το δελτίο της ΝΕΤ με 9,2 και τελευταίο στην κατάταξη το δελτίο του ΣΚΑΪ με 7,5.
Ιδιαίτερα… χαρούμενοι ήταν αυτοί που είδαν τους τηλεθεατές τους να αυξάνονται το Μάιο, όπως το MEGA που αύξησε το μηνιαίο μέσο όρο του κατά 1,9 μονάδες. Στους «χαρούμενους» ανήκει και το δελτίο της ΝΕΤ που σημείωσε αύξηση κατά 2,7 μονάδες, ενώ αυξητική κατά 0,2 μονάδες ήταν και η πορεία του ALPHA.

Στην… απέναντι όχθη, αυτή των λυπημένων» που μέτρησαν απώλειες, βρέθηκε ο ΑΝΤ1 που έχασε 1,9 μονάδες από το μέσο όρο του, ο ΣΚΑΪ που έχασε 0,9 μονάδες, ενώ τη μεγαλύτερη απώλεια, κατά 2,7 μονάδες, σημείωσε το δελτίο του STAR.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά τους μέσους όρους των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των σταθμών το μήνα Μάιο αλλά και τους μέσους όρους του Απριλίου για να είναι ολοκάθαρη η πορεία (θετική ή αρνητική) που σημείωσαν.

Δελτία ειδήσεων Μέσος
όρος Μαΐου
Μέσος όρος Απριλίου Διαφορά
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 30,6 28,7 +1,9
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 20,6 22,5 -1.9
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14,5 14,3 +0,2
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10 12,7 -2,7
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 9,2 6,5 +2,7
ΣΚΑΙ 7,5 8,4 -0,9

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε