Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πέντε θρυλικά φιλμ του Τζιμ Τζάρμους τον Μάιο στο Cinobo

Πέντε θρυλικά φιλμ του Τζιμ Τζάρμους τον Μάιο στο Cinobo

Πέντε θρυλικά φιλμ του Τζιμ Τζάρμους, το Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου σε Α’ αποκλειστική προβολή και το μεγαλύτερο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών, έρχονται μεταξύ άλλων αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo.

Ο Μάιος είναι μήνας Φεστιβάλ Καννών και για φέτος το Cinobo ετοιμάζει το μεγαλύτερο αφιέρωμα στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, μέσα από πολλές πρωτότυπες λίστες ταινιών εμπνευσμένες από το φεστιβάλ, την ιστορία του, τους νικητές, ακόμα και τους φετινούς διαγωνιζόμενους. Ο μήνας όμως είναι άτυπα αφιερωμένος και στον μεγάλο Τζιμ Τζάρμους, αφού πέντε ταινίες του βγαίνουν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα (Διακοπές Διαρκείας, Πέρα από τον Παράδεισο, Στην Παγίδα του Νόμου, Μια Νύχτα στον Κόσμο, Καφές και Τσιγάρα), εξερευνώντας την περίοδο που τον ανέδειξε σε κομβική μορφή του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Σε Α’ αποκλειστική προβολή και μετά την επιτυχημένη πορεία του στους κινηματογράφους, θα δούμε το πιο αγωνιώδες και ρεαλιστικό από οποιοδήποτε ριάλιτι μαγειρικής Σημείο Βρασμού του βρετανού Φίλιπ Μπαραντίνι. Επίσης αποκλειστική πρεμιέρα κάνει η πρόταση του Κοσόβου για τα φετινά Όσκαρ Βασίλισσα της Κυψέλης της Μπλέρτα Μπασόλι, μια συγκλονιστική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης. Από τον Φινλανδό σκηνοθέτη του βραβευμένου Ο Τυφλός που Δεν Ήθελε να Δει τον Τιτανικό, που αναμένεται προσεχώς στους κινηματογράφους, έρχεται σε Α’ αποκλειστική προβολή το Ουστ!, αναρχική κοινωνική σάτιρα με την τρέλα των πρώτων ταινιών του Καουρισμάκι. Ο τίτλος τα λέει όλα για το ντοκιμαντέρ Γουέστγουντ: Πανκ, Είδωλο, Ακτιβίστρια που κάνει πρεμιέρα στο Cinobo και φωτογραφίζει γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής της πιο αντισυμβατικής σχεδιάστριας μόδας της εποχής μας.

Το ελληνικό σινεμά εκπροσωπείται αυτό τον μήνα από το Σελήνη, 66 Ερωτήσεις που έρχεται σε Α’ αποκλειστική προβολή: το χειροποίητο, καθηλωτικά προσωπικό και ατόφια συναισθηματικό ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου, με τη Σοφία Κόκκαλη σε μια σαρωτική ερμηνεία. Καθώς επίσης και από την ταινία Η Δουλειά Της του Νίκου Λαμπό, που φωτογραφίζει τη γυναικεία χειραφέτηση στην Ελλάδα της κρίσης, φέρνει στο νου αδερφούς Νταρντέν και βραβεύεται στη Θεσσαλονίκη για τη συνταρακτική πρωταγωνίστρια Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Το βασισμένο σε αφρικανικό μύθο Ο Κιρικού και η Μάγισσα, γνώρισε απροσδόκητη επιτυχία στη Γαλλία κι έδειξε το δρόμο για ένα διαφορετικό animation για παιδιά. Το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα στη Βενετία και υποψήφιο για τρία Όσκαρ Μυστικό της Βέρα Ντρέικ είναι μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του Μάικ Λι με μια εξαιρετική Ιμέλντα Στάντον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

O ανεξάντλητος κι αταξινόμητος Βέρνερ Χέρτσογκ, γοητευμένος από την Ιαπωνία της τεχνολογίας και της παράδοσης, σκηνοθετεί το Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε., μια ταινία μυθοπλασίας για ένα υπαρκτό γιαπωνέζικο φαινόμενο που μοιάζει με sci-fi ιδέα. Ο πολύ αγαπητός στην Ελλάδα Ισπανός Χούλιο Μέντεμ έρχεται με τους Εραστές του Αρκτικού Κύκλου, μια εναλλακτική ιστορία αγάπης από τα 90s που κέρδισε Βραβείο Κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας και τις καρδιές των θεατών για πάντα.

Ο Συγγραφέας είναι το αγωνιώδες θρίλερ με φόντο την Κυανή Ακτή που θα ενθουσιάσει τους φαν του γαλλικού σινεμά, ενώ οι Απαγορευμένες Συναντήσεις είναι η ιστορία αγάπης ενός Παλαιστίνιου και μιας Ισραηλινής, που απέσπασε Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Οι πολυβραβευμένοι Monos μάς σοκάρουν με την ιστορία παιδιών-στρατιωτών στα δάση της Κολομβίας, και τέλος στο Τσάι με τις Κυρίες τέσσερις κορυφαίες βρετανίδες ηθοποιοί (Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Άτκινς, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλόουραϊτ) κάνουν πάνω από ένα φλιτζάνι τσάι αποκαλυπτικές και απολαυστικές συζητήσεις για τις καριέρες τους.

Τέλος, ο Βρετανός Μάικλ Γουιντερμπότομ και οι πρωταγωνιστές του Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον υποδυόμενοι τους εαυτούς τους, μας ξεναγούν στη Μεσόγειο μέσα από τις τρεις ταινίες Ταξίδι στην Ιταλία, Ταξίδι στην Ισπανία, Ταξίδι στην Ελλάδα.

Media Τελευταίες ειδήσεις