Media

Ράνια Σχίζα: Όλη αυτή η ελευθερία, λοιπόν, δεν αρέσει, ενοχλεί πολύ

Όλα όσα εξομολογήθηκε η ηθοποιός Ράνια Σχίζα στη νέα της συνέντευξη.

Στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις δραματικές σχολές και το πολυσυζητημένο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρθηκε από καρδιάς η Ράνια Σχίζα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό My Tv και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουλόπουλο με αφορμή τον μονόλογο, “Η μάνα αυτουνού” που παρουσιάζει στον Πολυχώρο Vault. 

Γιατί “χτυπιέται” τόσο πολύ ο κλάδος των καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δικαιολογούν όλο αυτό που συμβαίνει. Πρώτον, πιθανά συμφέροντα. Δεύτερον, η τέχνη ενεργοποιεί τον άνθρωπο, το μυαλό και το συναίσθημα. Τον κάνει σκεπτόμενο και δεν μπορούν να τον χειραγωγήσουν εύκολα.

Όλη αυτή η ελευθερία, λοιπόν, δεν αρέσει. Ενοχλεί πολύ. Ακόμη ότι δεν γνωρίζεις, δεν πιστεύεις και δεν έχεις τη συναισθηματική ευφυΐα να το αντιληφθείς, το απαξιώνεις. Μόνο που, πέρα από την απαξίωση, υπάρχει και κάτι πολύ απτό.

Τι μισθό θα διεκδικήσεις ως ανειδίκευτος εργάτης; Τι συλλογικές συμβάσεις θα υπογράψεις; Ποια μεταπτυχιακά για τους νέους ανθρώπους; Δεν υπάρχει καμία λογική… Και μέσα σε όλα αυτά, τα ελληνικά μίντια – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – δεν κάνουν καμία αναφορά.

Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, μετανιώνετε που γίνατε ηθοποιός;

Σε καμία περίπτωση. Το θέμα δεν είναι να μετανιώνεις και να αποθαρρύνεις όσους κάνουν αυτό που θέλουν, αλλά να βρίσκεις τρόπο να αλλάξεις αυτό το καθεστώς. Οι άνθρωποι της τέχνης είμαστε εργάτες, αλλά ειδικευμένοι. Η τέχνη είναι δουλειά και έρωτας μαζί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Media: Περισσότερα άρθρα
Η φαντασμαγορική βραδιά του μεγάλου τελικού του The Voice - Οι αγκαλιές των coaches και τα στατιστικά του Γιώργου Καπουτζίδη
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ανέλαβε να «πειράξει» ελαφρώς τους τέσσερις κριτές, ενώ για το 2025, φρόντισε να βγάλει ορισμένα στατιστικά
The Voice
Την Κυριακή η παρουσίαση των 28 υποψήφιων συμμετοχών για την φετινή Eurovision στην εκπομπή «Sing for Greece»
Στις 4 Ιανουαρίου, από τις 19:00 έως τις 22:00, μας συστήνονται καλλιτέχνες και οι ιστορίες πίσω από τις συμμετοχές, σε μια εκπομπή γεμάτη μουσική, συνεντεύξεις, backstage στιγμές και πολλές εκπλήξεις
Eurovision
Θανάσης Πάτρας για Κατερίνα Καινούργιου – Μαίρη Συνατσάκη: «Αφορά αυτές τις δύο, ας το έλυναν μεταξύ τους»
«Δεν μπορεί να λέμε ότι οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, θεωρήσει ότι είναι έτοιμος να πει κάτι, δικαιούται να το πει για οτιδήποτε άλλο και δεν δικαιούται να το πει τώρα η Μαίρη για την Κατερίνα» λέει ο Θανάσης Πάτρας
Θανάσης Πάτρας