Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Τα μυστικά της Εδέμ»… πτώχευσαν παρά και τη διεθνή επιτυχία!

«Τα μυστικά της Εδέμ»… πτώχευσαν παρά και τη διεθνή επιτυχία!

«Το χρήμα πολλοί μίσησαν, τη δόξα ουδείς», λέει η παροιμία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι… δοξασμένοι θα ήθελαν να πέσει και κάνα ευρώπουλο, γιατί με τη δόξα… δεν πληρώνεις τα χαράτσια και τις λοιπές υποχρεώσεις!

Ο λόγος για αρκετούς από τους συντελεστές της πετυχημένης σειράς του MEGA «Τα μυστικά της Εδέμ» που παρά την επιτυχία της στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, έχει πουληθεί και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, ενώ μάλιστα το σενάριο των Έλενα Ακρίτα και Γιώργου Κυρίτση γυρίζεται στην Τουρκία με δικούς τους ηθοποιούς. Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2008 στο MEGA και έως τον Δεκέμβριο του 2011 που ολοκληρώθηκε σημείωνε υψηλές τηλεθεάσεις. Ωστόσο, αν και η σειρά ολοκληρώθηκε σε 4 κύκλους, εντούτοις 3 χρόνια μετά και αρκετοί από τους συντελεστές, όπως το συγγραφικό δίδυμο, παραμένει απλήρωτο.

Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες μου, ορισμένοι από τους συντελεστές έχουν κινηθεί δικαστικά, διεκδικώντας τα χρήματά τους, ενώ όμως, όπως λέγεται, η εταιρεία παραγωγής, «Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε»., έχει κάνει αίτηση να υπαχθεί στο άρθρο 99. Κύκλοι της εταιρείας παραγωγής που έχει χαρίσει στους τηλεθεατές πολύ καλές παραγωγές, υποστηρίζουν πως «όλα έχουν βρει το δρόμο τους», αλλά από την άλλη πλευρά, αυτοί που διεκδικούν τα χρήματά τους φαίνεται πως είναι σε αδιέξοδο, διεκδικώντας τα χρήματά τους μέσα από τη δικαστική οδό, όταν μάλιστα η εξέλιξη του να υπαχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99 δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο για αυτούς. Στο σημείο δε αυτό αξίζει να αναφέρω ότι το MEGA, ως κανάλι, έχει αποπληρώσει το ποσό που όφειλε στην εταιρεία παραγωγής και ως κανάλι (το τονίζω αυτό!) δεν οφείλει τίποτα. Ωστόσο, όπως φαίνεται, παρά την εγχώρια, αλλά και διεθνή επιτυχία της σειράς «Τα μυστικά της Εδέμ» ορισμένοι από τους συντελεστές κινδυνεύουν να μείνουν… με τη δόξα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε