Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τελικός Eurovision 2022 live στην ΕΡΤ και το ERTFLIX

Τελικός Eurovision 2022 live στην ΕΡΤ και το ERTFLIX

Τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή της Eurovision 2022, στο Pala Olimpico, δίνει η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία ερμηνεύει το «Die together», μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα, διεκδικώντας την καλύτερη θέση για την Ελλάδα στον Τελικό της 66ης Eurovision.

Η μεγάλη ώρα στην Eurovision 2022 για την Ελλάδα έφτασε, με την Αμάντα Γεωργιάδη να φιγουράρει ψηλά στα στοιχήματα και να αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για μία θέση στην πρώτη δεκάδα.

Η ελληνική συμμετοχή βρίσκεται μεταξύ της έβδομης και της όγδοης θέσης παρέα με την Πολωνία, την ώρα που η Σερβία ανεβαίνει συνεχώς και πλέον βρίσκεται στο No.6.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος με την Ανδρομάχη δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision 2022, μένοντας εκτός πρώτης δεκάδας στον δεύτερο ημιτελικό.

Δείτε live τη Eurovision 2022 στο ERTFLIX.

Στον σχολιασμό του μεγάλου Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό.

Η λιτή αλλά ταυτόχρονα υποβλητική και ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2022

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό:

  1. Τσεχία
  2. Ρουμανία
  3. Πορτογαλία
  4. Φινλανδία
  5. Ελβετία
  6. Γαλλία
  7. Νορβηγία
  8. Αρμενία
  9. Ιταλία
  10. Ισπανία
  11. Ολλανδία
  12. Ουκρανία
  13. Γερμανία
  14. Λιθουανία
  15. Αζερμπαϊτζάν
  16. Βέλγιο
  17. ΕΛΛΑΔΑ
  18. Ισλανδία
  19. Μολδαβία
  20. Σουηδία
  21. Αυστραλία
  22. Ην. Βασίλειο
  23. Πολωνία
  24. Σερβία
  25. Εσθονία

Media Τελευταίες ειδήσεις