Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τέλος εποχής για Λυριτζή-Οικονόμου-Τσαπανίδου στην ΕΡΤ

Τέλος εποχής για Λυριτζή-Οικονόμου-Τσαπανίδου στην ΕΡΤ

Μπιζόγλη, Αρβανίτης και Σαράφογλου τους αντικαθιστούν στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΝΕΤ

Τελικά, με… γρήγορες διαδικασίες βρέθηκαν οι αντικαταστάτες για τις θέσεις (εκπομπές) που έμειναν κενές μετά την αποχώρηση των Λυριτζή- Οικονόμου-Τσαπανίδου. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο η καινούργια διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης θέλησε να περάσει και το μήνυμα «ουδείς αναντικατάστατος» και κυρίως, πως σκοπός τους είναι να ξεπερνούν άμεσα τα όποια… προβλήματα κληρονόμησαν από την προηγούμενη διοίκηση. Κι ομολογουμένως, η απόφαση των τριών δημοσιογράφων να αποχωρήσουν από την ΕΡΤ κόντεψε να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη νεοσύστατη διοίκηση. 

Οι νέοι παρουσιαστές και το… παρασκήνιο!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, πριν από λίγη μόλις ώρα και μετά από… μαραθώνιες συσκέψεις αποφασίστηκε οριστικά ότι την «Πρώτη γραμμή» θα παρουσιάζουν οι Ρίτσα Μπιζόγλη και Κώστας Αρβανίτης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο δημοσιογράφοι έχουν προϋπηρεσία στην πρωινή ενημερωτική ζώνη και γι’ αυτό επιλέχθηκαν από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης εισέπραξε αρκετές αρνητικές απαντήσεις (ιδιαίτερα από άντρες δημοσιογράφους) επειδή θεωρούσαν αβέβαιη και λίγο… ηλεκτρική την καρέκλα της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής.

Ωστόσο, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο του Newsit, στο παρασκήνιο γίνονταν κάποιες προσπάθειες (κυρίως από γυναίκες δημοσιογράφους) να βρεθούν στην παρουσίαση της εκπομπής.

Τελικά όμως, οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να κάνουν τη… μεταγραφή και να προτείνουν στη Ρίτσα Μπιζόγλη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η θετική της απάντησή δόθηκε χθες το βράδυ και έτσι από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες ώστε η δημοσιογράφος να ενταχθεί στο δυναμικό της ΕΡΤ.

Πρεμιέρα την «Καθαρά Δευτέρα»;

Έτσι, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, οι Λυριτζής-Οικονόμου-Τσαπανίδου θα αποχαιρετήσουν τα πλατό της ΕΡΤ και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου.

Από την άλλη όμως, η «Πρώτη γραμμή» με τους Ρίτσα Μπιζόγλη και Κώστα Αρβανίτη καθώς και η εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» με τη Μαρία Σαράφογλου θα βγουν κανονικά τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι αργία για πολλές εκπομπές, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι «νέοι» παρουσιαστές θέλουν να κάνουν πρεμιέρα, αν και εφόσον αυτό γίνεται, τη Δευτέρα ώστε να μην μείνει η εκπομπή έστω και μία μέρα εκτός τηλεοπτικού αέρα! Το θέμα όμως, είναι αν θα καταφέρουν να… προσπεράσουν τα τεχνικά προβλήματα και να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για να στηρίξει την εκπομπή.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η ομάδα της «Πρώτης γραμμής» δουλεύει ήδη πυρετωδώς για την προετοιμασία με τους καινούργιους παρουσιαστές στο τιμόνι της.

Βέβαια, η… μάχη θα δοθεί κυρίως, όταν ξαναμπούν στο τηλεοπτικό τοπίο μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, οι Λυριτζής, Οικονόμου και Τσαπανίδου. Και οι τηλεθεάσεις θα δείξουν… ποιος έπραξε καλώς!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε