Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Το «Fishy» στην Ελβετία: Πώς φτιάχνονται τα πιο διάσημα τυριά

Το «Fishy» στην Ελβετία: Πώς φτιάχνονται τα πιο διάσημα τυριά

Στην χριστουγεννιάτικη και παγωμένη Ελβετία βρέθηκε η εκπομπή «Fishy» ανήμερα των Χριστουγέννων.

Οι συντελεστές της εκπομπής, περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της Ζυρίχης και της Βέρνης, δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις και ξεναγήθηκαν

Η Ελβετία είναι χώρα της δυτικοκεντρικής Ευρώπης. Συνορεύει δυτικά με τη Γαλλία, νότια με την Ιταλία, βόρεια και βορειοανατολικά με τη Γερμανία και ανατολικά με την Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Αποτελεί περίκλειστο Κράτος, καθώς δεν βρέχεται σε κανένα σημείο της από θάλασσα.

Έχει έκταση 41.285 τ.χλμ. και πληθυσμό 8.753.933 κατοίκους σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για τον Μάρτιο του 2022.

Πρωτεύουσα της είναι η Βέρνη ενώ η μεγαλύτερη πόλη η Ζυρίχη. Έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανεπτυγμένο εμπόριο, βιομηχανία και τουρισμό.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, αποθηκεύεται και διατηρείται ο μισός, σε κυκλοφορία, χρυσός ολόκληρου του κόσμου.

Η παρέα, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κώστας Αντωνιάδης και Γιώργος Τσαπάρας, αφού έκανε βόλτα στα γραφικά σοκάκια, δε θα μπορούσε να μην δοκιμάσει ελβετικές σοκολάτες, που πέραν της τιμής τους, είναι άκρως δελεαστικές.

Οι τρεις τους επισκέφτηκαν και την υπόγεια «πόλη» της Ζυρίχης όπου βρίσκεται μια τεράστια αγορά γεμάτη μαγαζιά με όλων των ειδών τα προϊόντα.

«Ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη όσο δεν πάει. Όλα αυτά τα λαμπάκια εγώ τα λατρεύω», είπε ο παρουσιαστής.

Πώς φτιάχνονται τα πιο διάσημα τυριά

Η παρέα του «Fishy» επισκέφτηκε μια μονάδα παραγωγής τυριών σε μια μικρή πόλη της Ελβετίας. Εκεί, είδαν από πρώτο χέρι πώς φτιάχνονται ορισμένα από τα πιο διάσημα τυριά του κόσμου.

Στον ευρύτερο χώρο της μονάδας, υπάρχει εστιατόριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα τυριά που παράγονται.

Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να δουν όλη την ιστορία, πώς ξεκινά η παραγωγή ενός τυριού, από το γάλα, μέχρι να φτάσει στο πιάτο.

Media Τελευταίες ειδήσεις