Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τζον Τραβόλτα: Όταν κινδύνεψε να σκοτωθεί πιλοτάροντας αεροπλάνο – «Ολική ηλεκτρική βλάβη»

Τζον Τραβόλτα: Όταν κινδύνεψε να σκοτωθεί πιλοτάροντας αεροπλάνο – «Ολική ηλεκτρική βλάβη»

Ο Τζον Τραβόλτα αποκάλυψε μία παραλίγο τραγική εμπειρία που βίωσε όταν το αεροπλάνο του υπέστη «ολική ηλεκτρική βλάβη». «Είχα την οικογένειά μου στο αεροπλάνο και είπα: Αυτό είναι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα πεθάνω σε αυτό το αεροπλάνο», είπε ο 69χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος είναι διπλωματούχος πιλότος αεροσκάφους, θυμήθηκε κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατης προβολής στο Λονδίνο για την επερχόμενη ταινία του «The Shepherd», την τρομακτική στιγμή που το αεροπλάνο που χειριζόταν υπέστη πλήρη βλάβη στον κινητήρα.

Βασισμένη στη νουβέλα του 1975 του Φρέντερικ Φορσάιθ, η ταινία μιλά για έναν νεαρό πιλότο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Μπεν Ράντκλιφ) που χρειάζεται βοήθεια από έναν άλλο πιλότο (Τζον Τραβόλτα) αφότου το αεροπλάνο του παρουσίασε ηλεκτρική βλάβη.

«Το σκέλος του έργου είναι ότι στην πραγματικότητα αντιμετώπισα μία πλήρη ηλεκτρική βλάβη, πετώντας ένα εταιρικό τζετ, πάνω από την Ουάσιγκτον, πριν ανακαλύψω το βιβλίο», θυμάται ο Τραβόλτα, σύμφωνα με το BBC. «Έτσι, όταν διάβασα το βιβλίο, είχε μεγαλύτερη απήχηση λόγω αυτής της εμπειρίας που είχα προσωπικά».

Ενώ ο Τραβόλτα δεν διευκρίνισε πότε συνέβη το παραλίγο μοιραίο περιστατικό, είχε πει σε μία συνέντευξή του στον «New Yorker» το 1995 ότι το αεροπλάνο του έπαθε βλάβη στον κινητήρα καθώς πετούσε με την οικογένειά του το 1992 και αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Εθνικό Αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον «Ρόναλντ Ρίγκαν».

Δείτε το τρέιλερ του «The Shepherd»:

Ο σταρ του «Grease» είπε ότι το περιστατικό του δίδαξε «τι ήταν να πιστεύεις ότι θα πεθάνεις», προσθέτοντας, «είχα δύο κινητήρες τζετ, αλλά δεν είχα όργανα, ηλεκτρικά, τίποτα».

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα», είπε, «ακριβώς όπως αυτό το αγόρι, που ερμηνεύει τόσο όμορφα (ο ηθοποιός Μπεν Ράντκλιφ στην ταινία «The Shepherd»).

«Και μετά, σαν από θαύμα, κατεβήκαμε σε χαμηλότερο υψόμετρο», πρόσθεσε, περιγράφοντας πως «είδα το μνημείο της Ουάσιγκτον DC και αναγνώρισα ότι ο Εθνικός Αερολιμένας της Ουάσιγκτον ήταν ακριβώς δίπλα του και έκανα μία προσγείωση όπως κάνει [ο χαρακτήρας Φρέντι] στην ταινία. Διαβάζω αυτό το βιβλίο λέγοντας: «Το έζησα…».

Ο Τραβόλτα ανακάλυψε τη νουβέλα του 1975 του Φρέντερικ Φορσάιθ λίγο αφότου αγόρασε το δικό του τζετ τύπου «Vampire», το ίδιο αεροπλάνο το οποίο «πρωταγωνιστεί» στην ταινία, και κατάλαβε αμέσως ότι ήθελε να μεταφέρει την ιστορία στη μεγάλη οθόνη.

Αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου, αλλά επειδή είχε προηγηθεί το περίφημο «Pulp Fiction», όπου έπαιζε, έπρεπε να περιμένει.

Η ταινία «The Shepherd» έρχεται στο Disney+ την 1η Δεκεμβρίου.

Media Τελευταίες ειδήσεις