Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Costa Navarino: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία της Agora – Τι σημαίνει για τη Μεσσηνία

Costa Navarino: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία της Agora – Τι σημαίνει για τη Μεσσηνία

Από την 1η Ιουλίου, ξεκινά την λειτουργία της η Navarino Agora, ο νέος διαδραστικός και πολυπολιτισμικός χώρος, που αποτελεί μέρος του υπερπολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino, θα είναι ωστόσο ανοικτός όχι μόνο για τους ενοίκους, αλλά και για όσους ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία.

Συνδυαστικά στη Navarino Agora του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino θα λειτουργούν περισσότερα από 20 επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια, street food, θερινό σινεμά κι εμπειρίες VR, ενώ ο χώρος θα αποκτά «ζωντάνια» μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, bazaar αντικών και πολλές ακόμη εκδηλώσεις.

Η νέα επένδυση

Η Navarino Agora βρίσκεται ανάμεσα από το W Costa Navarino που λειτούργησε πέρυσι και την νεότερη έλευση του φετινού καλοκαιριού, το Mandarin Oriental, συνδέοντας δύο από τις 5 ξεχωριστές περιοχές που λειτουργούν στην «ομπρέλα» του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino.

Ειδικότερα, οι 5 περιοχές είναι οι εξής: Navarino Dunes, όπου λειτουργούν τα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort, The Westin Resort Costa Navarino και οι ιδιωτικές κατοικίες Costa Navarino Residences, το Navarino Bay με το ξενοδοχείο Mandarin Oriental, η περιοχή Navarino Waterfront με το ξενοδοχείο W Costa Navarino και το Navarino Hills, όπου λειτουργούν δύο νέα γήπεδα γκολφ.

Το πρόγραμμα του Ιουλίου

Για το φετινό καλοκαίρι, η Navarino Agora έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα, μέσα στον Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, θα φιλοξενηθούν δύο χορευτικές παραστάσεις.

Στις αρχές του μήνα ξεκινά και σειρά δράσεων μαζί με το Ίδρυμα, με στόχο την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη έκθεση βιβλίου.

Ανάδειξη της τοπικότητας

Τον Αύγουστο, η Navarino Agora θα παρουσιάσει bazaar αντικών, στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κυπαρισσία, από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας. Επίσης, θα φιλοξενηθεί κονσέρτο κλασικής μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Τον Σεπτέμβριο, χάρη στη στρατηγική συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, φοιτητές και νέοι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια του “Art Market”. Τον ίδιο μήνα, το κοινό θα απολαύσει κορυφαία έργα της μεγάλης οθόνης στο θερινό σινεμά, ενώ θα ακολουθεί συζήτηση για την κάθε ταινία με την παρουσία καλλιτεχνών, στο πλαίσιο του “Oxbelly nights”. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται με τον κινηματογράφο Δαναό και την διεθνώς αναγνωρισμένη ΜΚΟ Oxbelly, που έχει ιδρύσει ο παραγωγός Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης μουσικές και χορευτικές παραστάσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, φορείς και καλλιτέχνες, καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών για μικρούς και μεγάλους, σκιτσογράφους που θα δημιουργούν πορτρέτα και καρικατούρες, και πολλές ακόμη δράσεις.

Γαστρονομική εμπειρία

Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του επισκέπτη στη Navarino Agora, με πλήθος χώρων εστίασης που περιλαμβάνουν εστιατόρια με μεσογειακή και fusion κουζίνα, street food με θαλασσινά, γεύσεις από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή, παγωτά και ποικιλία ροφημάτων και κρασιών.

Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιόλαδου, γευστικές δοκιμές τοπικών τυριών και κρασιών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση θα πραγματοποιείται λαϊκή αγορά με φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Τέλος, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το 1ο “Μεσσηνιακό Φεστιβάλ Οίνου” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις