Επιχειρήσεις

Η Ιταλία περικόπτει τη χρηματοδότηση της Stellantis και της Mercedes – Benz

Η ιταλική κυβέρνηση περικόπτει τα κονδύλια για το εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Stellantis και της Mercedes – Benz, ένα έργο το οποίο αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Τα δημόσια κονδύλια που είχαν αρχικά διατεθεί στην Automotive Cells Company (ACC), στους μετόχους της οποίας περιλαμβάνονται οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, θα μεταφερθούν σε άλλες πρωτοβουλίες για την πράσινη ενέργεια, αφού η εταιρεία απέτυχε να παράσχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε σήμερα (17.9.2024) ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο (Adolfo Urso).

Η ACC, η οποία είχε καταστρώσει σχέδια για την κατασκευή τριών εργοστασίων μπαταριών στην Ευρώπη με συνολική επένδυση 7 δισ. ευρώ (7,8 δισ. δολαρίων), διέκοψε τις προπαρασκευαστικές εργασίες στο Τέρμολι, στην ανατολική ακτή της Ιταλίας. 

Η Stellantis θα συνεχίσει να κατασκευάζει κινητήρες στο εργοστάσιο Termoli μέχρι το 2028 για να συμβάλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων από την καθυστέρηση του εργοστασίου μπαταριών, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Συνέντευξη του John Leitao, CEO της Inspired Education για την περιοχή της Ευρώπης, σχετικά με επενδύσεις ύψους €45 εκατ. και το διεθνές εκπαιδευτικό μοντέλο που συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία, τέχνες και αθλητισμό
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής