Επιχειρήσεις

ΟΛΠ: Αυξήθηκαν κατά 6,9% τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2024, στα 13,87 εκατ. ευρώ

Αυξήθηκαν κατά 6,9%, φτάνοντας στα 13,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), το α’ τρίμηνο φέτος, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,5%, στα 45,02 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΛΠ, παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με σημαντικότερη τις ασταθείς γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Μέση Ανατολή, όχι μόνο παραμένει ιδιαίτερα ανθεκτική σε αυτές, αλλά καταφέρνει να επιτύχει βελτιωμένα αποτελέσματα και επιδόσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, δηλαδή τη χρονιά με τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην ιστορία της.

Η εταιρεία κάνει επίσης λόγο για αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων και βελτίωση των δεικτών κερδοφορίας της, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική της ευρωστία και την υψηλή της ρευστότητα.

Πιο ειδικά, τα έσοδα συνέχισαν την ανοδική πορεία της προηγούμενης περιόδου, στηριζόμενα κυρίως στους λειτουργικούς τομείς του Σταθμού Αυτοκινήτων, του Σταθμού Εμπορευματικοβωτίων Προβλήτα Ι, και της Κρουαζιέρας, παρά τις έντονες πιέσεις που προκαλούνται από την διεθνή αστάθεια.

Κύριος παράγοντας αυτής της αυξητικής τάσης αποτελεί η ανοδική τάση της ελληνικής οικονομίας, που απεικονίζεται ξεκάθαρα από την διαφορετική πορεία που ακολουθούν τα φορτία μεταφόρτωσης, σε σχέση με τα αντίστοιχα που εξυπηρετούν την εγχώρια αγορά, τόσο στον τομέα των αυτοκινήτων, όσο και των εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και η εντυπωσιακή πορεία του τομέα της κρουαζιέρας στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα και τα περιθώρια κερδοφορίας αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τη βελτιωμένη απόδοση των εσόδων, αλλά και την αποτελεσματική πολιτική διαχείρισης κόστους που εφαρμόζει η Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία το διατηρεί σε ένα βέλτιστο επίπεδο, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης και του γενικότερου πληθωριστικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη
Η 1η εκδήλωση του ΣΕΛΠΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας του Συνδέσμου
Κώστας Γεράρδος
Υπογράφηκε νέα ΣΣΕ στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου-Πάνω από 10,5% οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επαναφέρει τη συλλογική διαπραγμάτευση στον πυρήνα της εργασιακής ζωής, αποκαθιστά μισθολογικές ανισότητες και θεσμικά δικαιώματα και ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
A worker cuts a metal plate inside an industrial tank manufacturing factory on the outskirts of Ahmedabad, India, January 31, 2025.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας»
Ο κος Στουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα σήμερα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 1