Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αυτοί είναι οι κριτές του TOP CHEF

Αυτοί είναι οι κριτές του TOP CHEF

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα ριάλιτι μαγειρικής στον κόσμο, ενώ έχει… ακονίσει ξανά τα μαχαίρια του στη χώρα μας, πριν από πολλά χρόνια, έχοντας σημειώσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Λογικό λοιπόν που επιστρέφει στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο με σκοπό να… ψήσει τους τηλεθεατές να συντονίζονται καθημερινά στον ΣΚΑΪ. Λογικό επίσης είναι που οι συμμετοχές για το TOP CHEF έχουν πάρει… φωτιά, αφού εκτός από τον τίτλο ο νικητής θα κερδίσει και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι το TOP CHEF έχει προβληθεί σε περισσότερες από 200 χώρες, έχοντας αποσπάσει δεκάδες υποψηφιότητες για βραβεία Emmy, ενώ τα social media του παγκοσμίως ακολουθούν εκατομμύρια followers.

Σε λίγες ημέρες η εταιρεία παραγωγής Acun Medya ολοκληρώνει τις εργασίες στο χώρο που έχει επιλεγεί και είναι πραγματικά τεράστιος και εντυπωσιακός με σκοπό να μπορούν να γίνουν άνετα πλάνα σε κάθε μεριά, σε κάθε διαγωνιζόμενο και σε κάθε… τηγάνι ή φούρνο!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου, έκλεισαν και οι τρεις κριτές, αυτοί δηλαδή που θα… ψήνουν καθημερινά τους διαγωνιζόμενους για να γίνουν TOP CHEF, όπως αυτοί, αφού είναι από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους στο χώρο της μαγειρικής και εστίασης. Αυτοί λοιπόν που θα αναζητήσουν τον TOP CHEF είναι ο Γιώργος Βενιέρης, ο Αστέριος Κουστούδης και ο Γκίκας Ξενάκης που έχουν πολλούς τίτλους και… χιλιόμετρα σε κουζίνες.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι

Ο Γιώργος Βενιέρης θεωρείται από τους «πειρατές» της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, παίρνοντας ιδέες από διάφορα μέρη του κόσμου και «παντρεύοντάς» τα σε πιάτα που… κόβουν τον ουρανίσκο! Συνταγές από εξωτικά μέρη που αναμειγνύονται με τοπικά υλικά δημιουργώντας ένα γευστικό ταξίδι γεύσης… χωρίς να χρειάζεται διαβατήριο.

Υπήρξε μάλιστα και από τους chef που… αναβάθμισαν τα «βρώμικα», αφού ως υποστηρικτής του street food, με τις καντίνες του απέδειξε ότι δεν έχει σημασία πού θα φας, αλλά τι και πώς θα είναι αυτό! Επίσης, ήταν σύμβουλος στο TOP CHEF όταν το πρόβαλε ο ΑΝΤ1, ενώ έχει συμμετάσχει ως guest σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Αστέριος Κουστούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια είναι Executive Chef μεγάλων και πολύ γνωστών Ξενοδοχείων, ενώ έχει βραβευθεί και με αστέρι Michelin. Είναι… υποστηρικτής του «αργού μαγειρέματος», ώστε τα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιεί να ψηθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες και για ώρα, ώστε να αναδείξουν τη γεύση και τα αρώματά τους σε σωστή γευστική ισορροπία.

Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα και μεγαλώνοντας στην επαρχία έμαθε να ασχολείται και να… εκτιμά τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα. Τελειώνοντας τη σχολή μαγειρικής εργάστηκε σε πολλά και σημαντικά εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δίπλα σε σπουδαίους chef, ενώ τα πιάτα του εκφράζουν τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος.

Αυτοί λοιπόν είναι οι τρεις κριτές του TOP CHEF που θα κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ και θα προσπαθήσουν να μάθουν στους διαγωνιζόμενους μυστικά της μαγειρικής τέχνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρχει παρουσιαστής ή όχι, αφού διεθνώς υπάρχουν δύο «σχολές» του ριάλιτι, με κάποιες χώρες να έχουν (όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα), ενώ κάποιες άλλες προτιμούν την πιο… δραστική σχέση της κριτικής επιτροπής.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν πολύ σύντομα καθώς είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα γυρίσματα και από τον επόμενο μήνα το TOP CHEF να προβάλλεται καθημερινά μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με σκοπό να… ψήνει τους τηλεθεατές… ακονίζοντας τα μαχαίρια του στη μάχη της τηλεθέασης…!

πηγή φωτογραφιών: Instagram

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις