Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Δελτία ειδήσεων: Όλοι πανηγυρίζουν αλλά…

Δελτία ειδήσεων: Όλοι πανηγυρίζουν αλλά…

Του… δελτίου Τύπου, ή για να το θέσω πιο σωστά «του πανηγυρικού δελτίου Τύπου» γίνεται από τα τέλη της προηγούμενης βδομάδας με τις μηνιαίες αποδόσεις των δελτίων ειδήσεων… πριν καν κλείσει ο μήνας.

Από τη μία λοιπόν τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να βγάλουν τα νούμερα τηλεθέασης νωρίς για να… κερδίσουν τις εντυπώσεις, προκαλώντας όμως αντιδράσεις από τους άλλους, ενώ κάποιοι επέλεξαν να… διαφημίσουν τις τηλεθεάσεις των δελτίων τους κάνοντας θέμα στα δελτία ειδήσεών τους.

Έτσι λοιπόν όλοι πανηγυρίζουν ότι η «ναυαρχίδα» του ενημερωτικού δελτίου τους, δηλαδή τα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους, κέρδισαν στη «μάχη» της τηλεθέασης.  Κι επειδή σίγουρα αυτές τις μέρες όλο και κάποιο από τα «πανηγυρικά δελτία Τύπου» θα έχει πέσει στην αντίληψή σας, πάμε να… ξεκαθαρίσουμε το τι συμβαίνει με την «αλήθεια των αριθμών», δηλαδή τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων από Δευτέρα έως και Κυριακή για όλο τον Απρίλιο. Το ξαναγράφω: για όλο τον Απρίλιο, δηλαδή από 1η έως 30 Απριλίου που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα και είναι οι μέσοι όροι στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό (τηλεθεατές ηλικίας 18 έως 54 ετών), ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε… πολλά συμπεράσματα.


– Ο ALPHA πανηγυρίζει που είναι στην κορυφή της τηλεθέασης, πλην όμως… παίζει μόνος του μπάλα στις 7 που μεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τον Απρίλιο σημείωσε πτωτική πορεία βλέποντας αρκετούς από τους τηλεθεατές να φεύγουν. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τον Μάρτιο εκτιμάται ότι 733.873 παρακολούθησαν το δελτίο του ενώ τον Απρίλιο έχασε αρκετούς με τον αριθμό τηλεθεατών να… κατεβαίνει στις 510.002.Έτσι λοιπόν:

– Ο ΣΚΑΪ πανηγυρίζει που είναι στην κορυφή της τηλεθέασης των «δελτίων στις 8» καταφέρνοντας να ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασής του στο γενικό σύνολο, πλην όμως… στο «δυναμικό κοινό» (το οποίο τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση) σημείωσε μικρή μείωση στο μέσο όρο του, ανησυχώντας τα στελέχη του σταθμού για το πώς θα «τσιμπήσουν» το εν λόγω κοινό.

Ο ΑΝΤ1 πανηγυρίζει που το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του σημειώνει ανοδική πορεία καθώς είναι το μόνο από τα δελτία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που ανέβασε αρκετά και τους δύο μέσους όρους, πλην όμως… είναι σίγουρο ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου δεν… ανοίγουν περτικαλάδες που δεν είναι «κυρίαρχοι» της ζώνης!

–    Το STAR πανηγυρίζει για τις επιδόσεις του στο «δυναμικό κοινό» καταφέρνοντας να είναι πρώτο στη ζώνη του, πλην όμως… στο γενικό σύνολο, δηλαδή σε όλους τους τηλεθεατές ανεξαρτήτου ηλικίας, βρίσκεται πίσω από τον ΑΝΤ1. Αξιοσημείωτο δε, είναι πως το κανάλι της Κηφισιάς σημείωσε μικρή μείωση των ποσοστών του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα το δελτίο από Δευτέρα έως Κυριακή ακόμα και στο δυναμικό κοινό, να βρίσκεται κατά 0,2 μπροστά από το αντίστοιχο του ΑΝΤ1. 

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα συμπεράσματα που μπορεί κάποιος να βγάλει… αγνοώντας τα «πανηγυρικά δελτία ειδήσεων» των προαναφερθέντων τηλεοπτικών σταθμών για την πορεία των κεντρικών δελτίων ειδήσεών τους. Άλλωστε στις «ναυαρχίδες» τους γνωρίζουν ότι «η είδηση να διασταυρώνεται από όλες τις πλευρές» και ιδιαίτερα όταν «μάρτυρες» είναι αριθμοί!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις