Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision: Τι ετοιμάζουν για τον Ελληνικό Τελικό

Eurovision: Τι ετοιμάζουν για τον Ελληνικό Τελικό

Στην τελική ευθεία αποφάσισε -με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση- να μπει η ΕΡΤ για τη διοργάνωση του «ελληνικού τελικού», αφού ο χρόνος πιέζει για να είναι έτοιμο το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ώστε να δοθεί κι επίσημα στη συνάντηση των «αρχηγών» που είναι προγραμματισμένη να γίνει τον Μάρτιο.

Έτσι λοιπόν όπως πρώτα αναφέραμε στο Newsit.gr μετά τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην ΕΡΤ αποφασίστηκε ότι ο Ελληνικός Τελικός θα γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Σήμερα λοιπόν αναμένεται να αποφασιστεί και η ομάδα παραγωγής, τα πρόσωπα δηλαδή από την ΕΡΤ που θα αναλάβουν τη διοργάνωση και όσα πρέπει να γίνουν στη μετάδοση του διαγωνισμού.

Όπως έχω αναφέρει στο προηγούμενο κείμενο αποφάσισαν ότι ο Ελληνικός Τελικός θα μεταδοθεί live από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, ενώ τα τραγούδια θα προβληθούν σε βίντεο, μαγνητοσκοπημένα από συνεργεία της ΕΡΤ και με «κοινή αισθητική» από την ομάδα παραγωγής.

Τι σημαίνει «κοινή αισθητική» θα το διαπιστώσουμε εκείνο το βράδυ καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος κι ακόμα δεν έχει οριστεί το στούντιο, δεν έχουν ενημερωθεί οι διαγωνιζόμενοι τι τους παρέχεται, τι μπορούν να κάνουν, τι θα πρέπει να κάνουν… κλπ… κλπ…! Κοινώς… όλα είναι ακόμα στον αέρα… για το τι θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα!

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, φαίνεται ότι ενώ τα διαγωνιζόμενα τραγούδια θα μαγνητοσκοπηθούν με τη μουσική και τα φωνητικά να είναι ηχογραφημένα, εντούτοις η φωνή του κεντρικού ερμηνευτή θα είναι «ζωντανή», δηλαδή δεν θα είναι play back στη μαγνητοσκόπηση, ακριβώς δηλαδή όπως γίνεται και στη Eurovision ώστε να αποδειχτεί ότι η «κύρια φωνή» δεν είναι τεχνικά επεξεργασμένη και «στρωμένη», αλλά μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του… πενταγράμμου!

Για το λόγο αυτό μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η οργανωτική επιτροπή της ΕΡΤ σκοπεύει τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην εκπομπή του Ελληνικού Τελικού, ώστε έτσι να κερδίσει και τους τηλεθεατές που θα θελήσουν να ακούσουν και να δουν τους διαγωνιζόμενους.

Και ο λόγος που λέω «διαγωνιζόμενους» χωρίς να αναφέρω τον αριθμό είναι γιατί ναι μεν, όπως πρώτα αναφέραμε στο Newsit, η οργανωτική επιτροπή επέλεξε τα τρία από τα πέντε τραγούδια που είχε προτείνει η καλλιτεχνική επιτροπή, αλλά την επόμενη βδομάδα αναμένεται να γίνει η κρίσιμη συνάντηση με τις δισκογραφικές εταιρείες.

Ανάμεσα σε άλλα θέματα που πρέπει να συνεννοηθούν είναι ότι οι δισκογραφικές εταιρείες για να συμμετέχουν στον Ελληνικό Τελικό θα πρέπει να παραδώσουν και εγγυητική επιστολή στην ΕΡΤ ότι θα αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι επειδή στο παρελθόν η δημόσια τηλεόραση έχει κατηγορηθεί -δίκαια ή όχι, είναι άλλο θέμα!- για «κατασπατάληση χρήματος» για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, η τωρινή διοίκηση έχει αποφασίσει ότι θα αναλάβει μόνο το κόστος των δικών της ανθρώπων, των εργαζομένων που θα πρέπει να συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή, ενώ όλα τα άλλα, των διαγωνιζόμενων και… κολλητών αυτών, θα πρέπει να αναλάβει η δισκογραφική εταιρεία.

Σε περίπτωση που κάποια από τις δισκογραφικές δεν καταθέσει εγγυητική επιστολή και αποδεχτεί όλα όσα πρέπει να κάνει ως εταιρεία τότε δεν θα συμμετέχει στον ελληνικό τελικό. Έτσι φαίνεται ότι στην ΕΡΤ κάνουν ξεκάθαρο πως και η εταιρεία που θα επιλεγεί πρέπει να ανταπεξέλθει των υποχρεώσεών της.

Βέβαια, όσον αφορά τις δικές της «υποχρεώσεις» και αν η ΕΡΤ σταθεί αντάξια των περιστάσεων θα διαπιστωθεί και από την «κοινή αισθητική» και όσα θα κάνουν για τον Ελληνικό Τελικό αλλά και όσα της αναλογούν για την αξιοπρεπή συμμετοχή της χώρας μας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις