Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο ρόλος των Ρώσων στην Credit Suisse και οι φόβοι για ντόμινο

Ο ρόλος των Ρώσων στην Credit Suisse και οι φόβοι για ντόμινο

Η υπόθεση της Credit Suisse που εξαγοράστηκε από τη UBS αλλά εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία, απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής (20.03.2023) σύσκεψης του newsit.gr.

Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου, Θανάσης Παπαδής, Κατερίνα Σερέτη και Ευαγγελία Τσικρίκα στάθηκαν στην αντίδραση των αγορών μετά τη συμφωνία της Credit Suisse με την UBS αλλά και στους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στο… θρίλερ.

Και ένας από τους λόγους αυτούς, πέρα από τα προβλήματα της ελβετικής τράπεζας ήταν, όπως ανέφερε τραπεζίτης, πως η Credit Suisse φέρεται να «ξέπλενε» χρήματα Ρώσων μετά τις κυρώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Και αυτός ήταν ο λόγος που παρενέβησαν οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι από τις αγορές ότι κι άλλες τράπεζες μπορεί να έχουν ανάλογα προβλήματα αν θελήσουν να ρευστοποιήσουν ομόλογα.

Από εκεί και πέρα, πέρα από τις τιμές στην ενέργεια που «πέφτουν» και τη στροφή στο χρυσό, συζητήθηκε και η εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, με το… «συγχωροχάρτι» στον Παύλο Πολάκη και στο γιατί τελικά ο βουλευτής παραμένει στο κόμμα και θα είναι κανονικά υποψήφιος.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις