Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αξιολόγηση: Δεν περιμένουμε τίποτα από το Euroworking Group

Αξιολόγηση: Δεν περιμένουμε τίποτα από το Euroworking Group

Ανθρακες ο θησαυρός του σημερινού Euroworking Group. Δεν πρόκειται να λάβει καμία απόφαση για την άφιξη των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Την υπόθεση έχει πάρει στα χέρια του το τρίο Τσακαλώτου, Ντάσελμπλουμ και Κερέ οι οποίοι διαβουλεύονται για να βρουν ένα πλαίσιο συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν υπάρξει …λευκός καπνός, θα εμφανιστεί το αργότερο μέχρι την Κυριακή το βράδυ.
Αν, όχι, τότε τα πράγματα στενεύουν πολύ και γίνονται ασφυκτικά, ενώ δεν αποκλείεται και η οποιαδήποτε συμφωνία να μετατεθεί ακόμα για μετά της γαλλικές εκλογές, δηλαδή μετά τα μέσα Μαϊου.

Πρόκειται για εξέλιξη εφιαλτική τόσο για την ίδια την αξιολόγηση όσο και για την οικονομία και τις επενδύσεις στην χώρα μας. Επίσης, ως τότε εκτιμάται τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες, ότι αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις Τραμπ προς την κατεύθυνση του Grexit, ενώ και ο θόρυβος θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Την εξέλιξη αυτή θέλουν να αποφύγουν Ελληνες και Ευρωπαίοι (με εξαίρεση ίσως τον Σόιμπλε), γιατί τίποτα το καλό δεν προοιωνίζεται και για τις χώρες που βρίσκοται σε προεκλογική περίοδο, δηλαδή την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε