Πολιτική

Δώσαμε στους Έλληνες 110 δισ. και αυτοί χαλάρωσαν”

Άγριο ''χέρι'' μας βάζει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ που μας βαθμολογεί με ΜΗΔΕΝ για τις ιδιωτικοποιήσεις.
 

Για “πολιτική κόπωση” στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, αποκλείοντας παράλληλα κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 
“Διότι”, εξήγησε, “όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με το πρόγραμμα υποστήριξης των 110 δισ. περιμένουμε σαν ανταπόδοση τις προσπάθειες της”.
 
Η κυρία Λαγκάρντ, που θεωρείται φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ, μας κατηγορεί για μεγάλες καθυστερήσεις: ”Θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ακόμη και σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και σε απελευθέρωση ορισμένων τομέων και επαγγελμάτων.Υπήρχε δέσμευση για τα πρώτα 15 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις, για την ώρα όμως έχουμε μηδέν”.
 
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι “μιλάτε όπως η Μέρκελ και οι Γερμανοί”, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας απάντησε “όχι, μιλώ στο όνομα μιας ισορροπίας που θα πρέπει να σεβαστούμε”.
 
Στο ερώτημα εάν θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του χρέους η υπουργός για ακόμα μια φορά απάντησε ξεκάθαρα “όχι “.
 
Κατά της αναδιάρθρωσης τάχθηκε και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ-Παράμο σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Λα Βανγκουάρδια.
 
Ο Γκονθάλεθ-Παράμο σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στους στόχους για το χρέος της που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
“Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τη συμφωνία που ήδη υπάρχει. Αν έπειτα από ένα χρόνο υπάρχει κάποιο μέρος της που δεν έχει υλοποιηθεί τότε θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.
Όταν οι άνθρωποι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους της δεν γνωρίζουν τί σημαίνει αυτό”.
 

Ή πέμπτη δόση ή στάση πληρωμών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης