Οικονομία

Δυνατή άνοδος στο χρηματιστήριο αλλά με χαμηλό τζίρο

Με υψηλά κέρδη έκλεισε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, στα πλαίσια μίας τεχνικής αντίδρασης, όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, μετά τις μεγάλες απώλειες 7,15% που είχε καταγράψει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την άνοδο των τιμών των μετοχών ο τζίρος υποχώρησε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας αλλά και των περιορισμένων κινήσεων των ξένων επενδυτών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.178,38 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,03%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 59,05 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,05%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πτώση σημείωσε μόνο η μετοχή της MIG (-0,67%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,61%), της Ελλάκτωρ (+4,05%), της Εθνικής (+3,64%), της Τιτάν (+3,55%), της ΔΕΗ (+3,32%), της Viohalco (+2,18%), της Alpha Bank(+2,11%), του ΟΠΑΠ(+2,05%), της Μυτιληναίος (+2,04%) και της Eurobank (+1,70%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Κατασκευών (+3,20%), των Τραπεζών (+3,09%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,22%) και των Ταξιδιών (+2,11%).

Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν μόνο οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-6,67%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,21%).

Ανοδικά κινήθηκαν 88 μετοχές, 33 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ναυτεμπορική +23,08%, Προοδευτική +19,81%, Περσεύς +19,78%, ΑΕΓΕΚ+16,42% και ΕΛΓΕΚΑ+15,18%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μπουτάρης(κ) -16,46%, Μοχλός -13,04%, Βιοτέρ -11,03%, Altec -7,41% και Audiovisual -6,67%.

Διαβάστε επίσης: 

Πρόγραμμα απασχόλησης για 16.000 ανέργους

”Έξοδος των Ρώσων από την Τράπεζα Κύπρου”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου κατά 6% μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αρχικά άλμα το βράδυ της Κυριακής μετά τον βομβαρδισμό τριών βασικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν από τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο
Αντλία βενζίνης πάνω σε ιρανική σημαία 2
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για τα επιτόκια λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας
Η μεγαλύτερη ανησυχία για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής μας πολιτικής είναι -εκτός από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- αναμφίβολα η απρόβλεπτη εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, τονίζει επίσης ο Νάγκελ
Ο Ιωακίμ Νάγκελ
Alpha Bank: Απορροφά την Alpha Συμμετοχών – Συνάντηση Ψάλτη και Ορσέλ με Κυριάκο Μητσοτάκη
Όπως είπε ο κ. Τσιτσιράγκος, η ύπαρξη της εταιρικής δομής των τελευταίων ετών υπαγορεύθηκε από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μιας εποχής διαχείρισης κρίσεων και κεφαλαιακών προκλήσεων για την Alpha Bank.
Alpha Bank 1
Ρούτε: «Άλμα προς τα εμπρός» για το ΝΑΤΟ με δαπάνες 5% του ΑΕΠ των κρατών μελών για την άμυνα
Η υποστήριξη των νατοϊκών συμμάχων προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και επίμονη, τόνισε ο Ρούτε σημείωσε και ότι οι σύμμαχοι θα παράσχουν πάνω από 35 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία φέτος
Ο Μαρκ Ρούτε