Οικονομία

Handelsblatt: Χρόνος και χρήμα στην Ελλάδα!

Περισσότερο χρόνο αλλά και νέα βοήθεια ύψους 16-20 δισ. ευρω προτίθεται να δώσει η ευρωζώνη στην Ελλάδα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Handelsblatt.

Οι χώρες της ευρωζώνης προτίθενται να εγκρίνουν νέο δάνειο για την Ελλάδα ύψους 16 με 20 δισ. ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

«Το πρόσθετο δάνειο είναι αναπόφευκτο», λέει στην Handelsblatt υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν τα επιπρόσθετα κεφάλαια πιθανότατα στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθούν και από τη γερμανική Βουλή.

Το πρόσθετο δάνειο είναι αναγκαίο καθώς δεν επιτυγχάνεται ο συμπεφωνημένος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4,5 % μέχρι το 2014. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί δυο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2016. Αυτό προκύπτει από το λεγόμενο «μνημόνιο κατανόησης», που έχουν επεξεργαστεί Ελλάδα και Τρόικα και το οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα.

Διαφωνίες υπάρχουν εντός της Τρόικας όσον αφορά το ερώτημα εάν μπορεί να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέχρι το 2020. Η Κομισιόν εκτιμά ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί το 2022, ωστόσο το ΔΝΤ επιμένει στη συμφωνηθείσα ημερομηνία του 2020.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το δημοσίευμα, η ευρωζώνη προτίθεται να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους. Έτσι ενδέχεται να μειωθούν για άλλη μια φορά τα επιτόκια των υφιστάμενων δανείων αλλά και να επιμηκυνθεί εκ νέου η διάρκειά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Handelsblatt, η ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει ελληνικό χρέος, θέμα που προσπάθησε ανεπιτυχώς να βάλει στο τραπέζι το ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΝΤ: Ποια συμφωνία; Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

SZ: υπάρχει συμφωνία για διετή παράταση στην Ελλάδα

Θρίλερ μέσα στη νύχτα – Επαφές Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ως τα μεσάνυχτα…

Από την επόμενη εβδομάδα τρώμε τζάμπα!

Γερμανία: Δε συζητάμε νέο «κούρεμα» της Ελλάδας

Παραδέχεται δημοσίως ο Όλι Ρεν την επιμήκυνση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Τι ισχύει με 8ωρο και υπερωρίες
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Κεραμέως δίδει τη δυνατότητα σε όποιον εργαζόμενο το επιθυμεί να εργαστεί έως 13 ώρες την ημέρα (κατ΄ εξαίρεση) σε έναν εργοδότη με προσαύξηση 40% στην αμοιβή
Group of people, female waitress working at cafe, wearing a protective mask. She is holding a trey with coffee cups
Διασπασμένη η ΕΕ απέναντι στους δασμούς Τραμπ – Σενάρια για δύο ταχύτητες ανάλογα με τον κλάδο των εξαγωγών
Σε δύο μπλοκ έχουν χωριστεί οι χώρες της ΕΕ απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ δεν αποκλείεται να επιβληθούν αμερικανικοί δασμοί δύο ταχυτήτων ανάλογα με τον κλάδο των εισαγωγών από την ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
Σαφάρι της εφορίας σε ξενοδοχεία, ταβέρνες και παραλίες – «Όπλα» οι νέες τεχνολογίες και οι αυστηρές ποινές για παραβάτες
Το ελεγκτικό πλέγμα καλύπτει χιλιάδες εποχικές επιχειρήσεις, από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι ταβέρνες, beach bars και παραχωρήσεις παραλιών
Παραλία με ξαπλώστρες 2