Ελλάδα

Και επισήμως έρχονται νέα μέτρα!

Αν συμβάλλουν και οι πολίτες δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και για το 2011, λέει ο Βενιζέλος, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος έδειξε σε νέα μέτρα μετά το 2012.

Στη συνέντευξη τύπου ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχτηκε πως όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα ισχύουν στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια που θα είναι σε ισχύ το νέο πρόγραμμα.

Ο Πρωθυπουργός αν και ”σφιγμένος” εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα μετά την τριετία αυτή, και αφού πετύχει τους στόχους της, θα μπορεί να ακολουθήσει τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες που απαιτούν πλέον οι Ευρωπαίοι.

Όταν ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός για το πως εξελλίσσεται η συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) η απάντηση του ήταν σύντομη, ότι δηλαδή “οι οιωνοί είναι καλοί” χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Αλλάζει ο χρόνος των εκλογών

Ρητά και κατηγορηματικά ο Λ.Παπαδήμος είπε πως οι εκλογές θα γίνουν αφού η κυβέρνηση του ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί.Εμφανίστηκε ικανοποιημένος τουλάχιστον για την εως τώρα αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του.

Αυτά σημαίνουν πάντως πως απομακρύνεται ο Φεβρουάριος ως μήνας τέλεσης των εκλογών.

Έρχονται τα νέα μέτρα

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός σε σύντομο χρόνο θα ληφθούν αποφάσεις για νέα μέτρα με χρονικό ορίζοντα το 2012 εως το 2014 και μάλιστα τόνισε πως αυτά θα τα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το αν το έλλειμμα του 2011 θα καλυφθεί με νέα άμεσα μέτρα, παρενέβη ο Ε.Βενιζέλος που ουσιαστικά έριξε το ”μπαλάκι” στους πολίτες!

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως στη Σύνοδο Κορυφής έγιναν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρόσθεσε πως ο τελικός σκοπός είναι να υπάρξει τροποποίηση της συνθήκης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η αναφορά των συμπερασμάτων του σημερινού Συμβουλίου που επισημαίνει ότι το ελληνικό PSI (δηλαδή η ανάληψη κόστους από τον ιδιωτικό τομέα) είναι “μοναδική και εξαιρετική περίπτωση”, θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, όπως είπε, “θα νιώσει πιο ασφαλής”.

Εκτίμησε, τέλος, ο κ. Βενιζέλος ότι το βασικό στοιχείο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Άσχημη πάντως εντύπωση δημιουργήθηκε με την αιφνιδιαστική διακοπή της μετάδοσης της συνέντευξης του Πρωθυπουργού που οφείλεται σε κατάληψη των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλασε ο γάμος (Σύνοδος) τρόμαξαν οι νύφες (Αγορές – Ευρώ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βουτιά» στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου - Η ιστορία του κρατήρα του Άρχοντα από το Λευκαντί, μοναδικές εικόνες
Ένας άρχοντας, μια αρχόντισσα, τέσσερα άλογα, δυο ταφικοί λάκκοι, μια πυρά κι ένα λαμπρό κτήριο του 10ου αι. π.Χ. Πώς συνδέονται με τον Κρατήρα του Άρχοντα από το Λευκαντί
Ο κρατήρας από το Λευκαντί
«Ζωντάνεψε» η Αθήνα με την 24ωρη λειτουργία μετρό, τραμ και λεωφορείων – Χιλιάδες επιβάτες μετακινήθηκαν στην πρεμιέρα
«Οι νέοι θα γυρίζουν με ασφάλεια σπίτι τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Κατά τη διάρκεια της νύχτας εργάστηκαν συνολικά 250 άτομα
Μετρό 12
Μαχαίρωσαν πισώπλατα στη Θεσσαλονίκη Τούρκο οδηγό νταλίκας μετά από συμπλοκή - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και ερευνά τις συνθήκες του σοβαρού επεισοδίου αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να βρουν τον δράστη της επίθεσης
Μαχαίρι 3