Πολιτική

Με νέα μέτρα πέφτει η κυβέρνηση και έρχεται η δραχμή”

''Εαν η τρόικα ζητήσει πρόσθετα μέτρα λιτότητας θα καταρρεύσει η νέα ελληνική κυβέρνηση και θα ξανανοίξουν ζητήματα εξόδου από το ευρώ'' εκτιμάει σε έκθεση της η Royal Bank of Scotland.

”Καυτό” Σεπτέμβριο προβλέπει για την Ελλάδα η Royal Bank of Scotland, εκτιμώντας πως σε αυτό το χρονικό σημείο το ΔΝΤ θα πιέσει την Ευρώπη για δύσκολες αποφάσεις και αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας, που μεταφέρει το Euro2day, οι λύσεις για την Ελλάδα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Πιο συγκεκριμένα αυτά που μπορούν να συμβούν είναι:

– Νέο μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους

– Νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

– Κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού αυξάνοντας τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων

– Νέο πακέτο λιτότητας

Η Royal Bank of Scotland εξετάζοντας μία προς μία τις 4 αυτές λύσεις καταλήγει πως οι πιο πιθανές είναι είτε το νέο κούρεμα είτε τα νέα μέτρα λιτότητας.
”Εάν οι δανειστές οδηγηθούν στη λύση των νέων μέτρων, θα προκαλέσουν σχεδόν σίγουρα κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ θα ξανανοίξουν ζητήματα εξόδου από το ευρώ” αναφέρεται στην έκθεση ως πρόβλεψη για το τι θα γίνει στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Αποφασίζεται το κούρεμα καταθέσεων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών
«Από τη "Μαύρη Βίβλο" της εξαετούς διακυβέρνησης, θα πάμε στην πολιτική λύση που θα παρουσιάσουμε το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο παραδοσιακά από το βήμα της ΔΕΘ»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Ο Ανδρουλάκης για πρώτη φορά στη ΔΕΘ ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης – Η «λευκή βίβλος» των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σκοπεύει να παρουσιάσει τη «λευκή βίβλο» των προτάσεών του, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει μόνο κριτική αλλά έχει και συγκεκριμένες προτάσεις
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2
Η ΔΕΘ και το «στοίχημα» της ΝΔ για τη Βόρεια Ελλάδα
Με στόχο τη θετική υποδοχή των νέων μέτρων στήριξης, ύψους τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ, και την αντιστροφή του κλίματος, η κυβέρνηση προσδοκά ότι η φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει τη βάση δημοσκοπικής εκκίνησης για τη ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 10