Οικονομία

Θερμά μηνύματα του ΔΝΤ για τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρετίζει τις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

“Χαιρετίζουμε θερμά το νέο πλαίσιο παρέμβασης της ΕΚΤ”, αναφέρει σε δήλωσή της, για τις Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (ΟΜΤ) στις αγορές κρατικών ομολόγων χωρών που δέχονται υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά ταμεία βοήθειας (ΕΤΧΣ και ΕΜΣ), σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά προγράμματα προσαρμογής τους και την εφαρμογή των σχετικών διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

“Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί εντός των ορίων της αποστολής του”, τονίζει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Ταμείου.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι η “αποφασιστική εφαρμογή” του νέου προγράμματος παρέμβασης θα βοηθήσει στη διόρθωση της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, καθώς και στην υποστήριξη των προσπαθειών των χωρών μελών να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση με λογικό κόστος και για σταθερή μακροοικονομική προσαρμογή.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ επισημαίνει ότι βλέπει τη δράση της ΕΚΤ ως ένα “σημαντικό βήμα” προς την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάσα για την Ελλάδα η απόφαση Ντράγκι για αγορά ομολόγων

Ο Ντράγκι “άνοιξε” το πάρτι στις διεθνείς αγορές – Πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού όλων των χωρών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καναδάς: Καταργούνται από 1ης Σεπτεμβρίου οι ανταποδοτικοί δασμοί στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα – Εξαιρούνται οχήματα, χάλυβας και αλουμίνιο
Με τον τρόπο αυτόν ο Καναδάς ανταποκρίνεται στις εξαιρέσεις που χορήγησε στις αρχές του μήνα η Ουάσινγκτον στα καναδικά προϊόντα
People are silhouetted in front of the Canadian national flag at the Palais des Congres in Montreal, Quebec, Canada October 21, 2019.
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
Εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις στους δασμούς, τα αυξημένα έσοδα θα συρρικνώσουν τα πρωτογενή ελλείμματα κατά 3,3 τρισ. δολάρια και θα μειώσουν τους τόκους που καταβάλλει η χώρα για το ομοσπονδιακό χρέος της κατά 0,7 τρισ. την επόμενη δεκαετία
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία