Τρίτη, 18 Ιουν.
27oC Αθήνα

Wall Street Journal: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

Wall Street Journal: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

”Η κρίση ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος. Η ικανότητα αλλά και η θέλησή της χώρας να προχωρήσει σε αυτή τη μετάβαση, θα κριθεί και πάλι από σήμερα, καθώς επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα” αναφέρει η Wall Street Journal.

Ενώ σε όλη την Ευρώπη πιστεύουν πως ήταν λάθος η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ, η τραγική ειρωνεία είναι πως στην Ελλάδα πιστεύουν το αντίθετο, τονίζει η Wall Street Journal.

η κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο για να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα για την τρύπα του 2014, που κυμαίνεται από 500 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την κυβέρνηση, έως 2 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους δανειστές

Η αμερικανική εφημερίδα αφού εκτιμάει πως η Ελλάδα απέτυχε επί δεκαετίες να νοικοκυρευτεί, τώρα με την κρίση έχει την τελευταία ευκαιρία της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο για να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα για την τρύπα του 2014, που κυμαίνεται από 500 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την κυβέρνηση, έως 2 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους δανειστές.

Η Wall Street Journal ”μετράει” ως όπλα στην διαπραγμάτευση το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2014, ενώ αποτιμάει θετικά το κλίμα στην αγορά.

Η εφημερίδα αποκλείει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει η τρόικα στις απαιτήσεις της με το πρωτάκουστο επιχείρημα πως ”θα ήταν σαν να πρόδιδε την πίστη των Ελλήνων στο ευρώ”.

Διαβάστε επίσης:
Τράπεζες μπλοκάρουν το ακατάσχετο των καταθέσεων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε