Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.454,43 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με άνοδο 0,11%

Σημειώνουν μικρή άνοδο οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα (7.6.2024).

Ταυτόχρονα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται κι αυτά με μικρές μεταβολές, μετά τη χθεσινή μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ την οποία είχαν προεξοφλήσει οι αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης, διαμορφώνεται στις 1.454,43 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,11 %, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,39 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,02%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas (+1,22%), της Ελλάκτωρ (+1,01%), της Εθνικής (+0,92%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,84%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-0,96%), της Coca Cola HBC (-0,81%) και των ΕΛΠΕ (-0,76%).

Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 11 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εκτέρ +4,33% και Ιατρικό +1,94%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: MIG -4,00% και Ξυλεμπορία(κ)-1,46%.

Ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος στις 524,62 μονάδες στις 10:23 ώρα Ελλάδας αλλά οδεύει προς κέρδη σε εβδομαδιαία βάση.

Οι μετοχές τεχνολογίας ενισχύθηκαν για τρίτη συνεχή συνεδρίαση με άνοδο 0,2%. Οι μετοχές των εταιριών ακινήτων ήταν αυτές με τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά την πτώση κατά 3,2% της μετοχής του γερμανικού ομίλου Vonovia.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Σήμερα το πρώτο crash test του νέου Γάλλου πρωθυπουργού με αγορές - Υποστηριχτής της αύξησης των αμυντικών δαπανών και φίλος των ακροδεξιών ο Λεκορνού
Την Παρασκευή, η Fitch Ratings έχει προγραμματίσει να ενημερώσει την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού
Φωτιά στις τιμές του πετρελαίου από τις απειλές Τραμπ για δασμούς στους αγοραστές του ρωσικού πετρελαίου και την ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι είναι πρόθυμος να επιβάλει νέους, σαρωτικούς δασμούς στην Ινδία και την Κίνα για να ωθήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία — αλλά μόνο εάν το πράξουν και τα κράτη της ΕΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετάει στρατιωτικά στο US Open 1