Οικονομία

Αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος

Νέο Πρόεδρο και νέο γενικό διευθυντή ανέδειξε η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Χανής και γενικός διευθυντής ο Νίκος Πανταζάρας.  

Ο Δημήτρης Χανής, νέος Πρόεδρος της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, εντάχθηκε στον Όμιλο το 2003 κατέχοντας διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις από Μηχανικός  συντήρησης και Υπεύθυνος Βιομηχανικής Απόδοσης έως Προϊστάμενος Προμηθειών και Εμπορικός Διευθυντής.

Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΒΑ, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, θέση από την οποία ανέπτυξε διεθνείς αγορές, στρατηγικές συνεργασίες και νέες εφαρμογές βιομηχανικών ορυκτών, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Lafarge Beton, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, από όπου αναδιοργάνωσε τις δραστηριότητες αδρανών υλικών και σκυροδέματος.

Στη συνέχεια, ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων Τσιμέντου και Αδρανών Υλικών, υλοποιώντας τον εμπορικό μετασχηματισμό του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων αγορών, της στρατηγικής τοποθέτησης προϊόντων και υπηρεσιών και της ψηφιοποίησης των διαδικασιών εμπορίας.

Έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ΛΑΒΑ, Lafarge Beton και από το 2018 της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ποιός είναι ο Νίκος Πανταζάρας

Νέος Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος ανέλαβε ο Νίκος Πανταζάρας, τέως Περιφερειακός Διευθυντής Υγείας και Ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. 

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως Μηχανικός Έργου, έχοντας υπό την ευθύνη του σημαντικά κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1990 αποτέλεσε μέλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, κατέχοντας διαδοχικά καίριες θέσεις. Έχει διατελέσει επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και ήταν υπεύθυνος για τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τέθηκε Διευθυντής του Έργου κατασκευής εργοστασίου τσιμέντου στην Kruja της Αλβανίας, το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς, προβλέποντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κατασκευής.

Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Νέων Έργων αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των τεχνικών έργων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική και Περιβαλλοντική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, όπου διετέλεσε βοηθός έρευνας με υποτροφία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βάζουν στο μικροσκόπιο τους κινεζικούς δασμούς ενόψει της συνάντησης Τραμπ–Σι
Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για το αν η Κίνα έχει τηρήσει τη συμφωνία περιορισμένης εμβέλειας που είχε συναφθεί το 2020, κατά την πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Καναδάς: Υπήρχε πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες πριν την έκρηξη του Τραμπ
Λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι ο Καναδάς είναι έτοιμος να επαναλάβει τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, «όταν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι»
Ο Μαρκ Κάρνεϊ