Οικονομία

Ανάσα στα ακίνητα με την αναστολή του φόρου υπεραξίας

Αναστέλλεται για δύο χρόνια η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί η αγορά ακινήτων που στενάζει από την υπερφορολόγηση.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Aγώνας για την ντομάτα – Το Μεξικό αναμένεται να αυξήσει τις τιμές στο 10% στις ΗΠΑ
Οι καταναλωτές των ΗΠΑ ενδέχεται σύντομα να πληρώνουν περισσότερα για τις ντομάτες, καθώς μια συμφωνία δεκαετιών με το Μεξικό λήγει σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αν δεν υπάρξει συμφωνία ή παράταση της
A tractor works the Agriculture potato Field on a summer day