Οικονομία

Αχτσιόγλου: Έχουν δημιουργηθεί 320.000 νέες θέσεις εργασίας

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνεται μία θετική δυναμική στο ζήτημα της ανεργίας, το οποίο, ωστόσο, παραμένει το βασικό κοινωνικό πρόβλημα της χώρας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως είπε, το ποσοστό της ανεργίας, για τον Απρίλιο του 2017, έπεσε στο 21,7%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, «πέντε μονάδες κάτω από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση». Τόνισε δε ότι, από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που αποτυπώνει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης (προσλήψεις-αποχωρήσεις), καταγράφεται θετικό ισοζύγιο κατά 260.000 θέσεις εργασίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

«Από τη στιγμή που παραλάβαμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχει μία θετική δυναμική. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και δεν εντείνουμε τις προσπάθειές μας» σημειώνει η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στις ενέργειες που υλοποιεί το Υπουργείο για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο τρόπος που δρούμε, είναι τριπλός».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, «το πρώτο και βασικό είναι η οικονομία», προσθέτοντας ότι απαιτείται μία σταθερή οικονομία και σταθερές συνθήκες οικονομικού κλίματος.

«Ο δεύτερος τρόπος είναι τα προγράμματα που εκπονούμε για την ανεργία, τα οποία βασίζονται στα αποτελέσματα του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας. Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται στους νέους και στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, δηλαδή μακροχρόνια ανέργους και ανθρώπους σχετικά μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ότι περίπου το 35% των ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτά τα προγράμματα, μετά βρίσκουν μία θέση πλήρους απασχόλησης. Αυτό δείχνει ότι είναι σε καλή κατεύθυνση αυτά τα προγράμματα.

Ο τρίτος άξονας είναι μέσα από τις παρεμβάσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), για να καταπολεμήσουμε την υποδηλωμένη και την αδήλωτη εργασία» ανέφερε η υπουργός Εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χρηματιστήριο Αθηνών: Mε απώλειες 0,15% έκλεισαν οι μετοχές εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές
Το διεθνές περιβάλλον παρέμεινε επιβαρυμένο μετά την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ και τις προειδοποιήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για παρατεταμένες πληθωριστικές πιέσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Mε απώλειες 0,15% έκλεισαν οι μετοχές εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές
Κτηνοτρόφοι: Ανοίγει η πλατφόρμα αποζημιώσεων για 104 φακέλους και περίπου 20.000 θανατωθέντα ζώα
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η ενεργοποίηση για τους πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο, έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για ζωοτροφές και κατεστραμμένο γάλα
EUROKINISSI