Οικονομία

Bloomberg: Πώς η Ελλάδα θα αποφύγει το Grexit

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει φέτος την ευρωζώνη, αναφέρει το Bloomberg, εκτιμώντας πως η χώρα μας και οι πιστωτές θα βρουν λύση έστω και στο παρά πέντε.

Σε δημοσίευμά του, με τίτλο «Πώς η Ελλάδα θα τα καταφέρει το 2015», το πρακτορείο σημειώνει πως οι δύο πλευρές θα κατορθώσουν τελικά να βρουν κοινό έδαφος συνεννόησης για τις μεταρρυθμίσεις,έστω και λίγες ώρες ή ημέρες πριν την 9η Απριλίου, όπου η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει μία δόση 462 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το «κενό» χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμα η χώρα είναι μικρό σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής στήριξης που έχει λάβει στο παρελθόν, ενώ η θέληση να παραμείνει εντός ευρώ παραμένει ισχυρή.

«Αναμένουμε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων που θα ξεκλειδώσει τα κεφάλαια που θα κρατήσουν στην επιφάνεια τη δοκιμαζόμενη χώρα», αναφέρει το Bloomberg το οποίο, επικαλούμενο την εμπειρία του παρελθόντος, δεν αποκλείει η συμφωνία να επιτευχθεί στο παρά πέντε –λίγο πριν την ημέρα που πρέπει να αποπληρωθεί χρέος προς το ΔΝΤ. Παρ’ολ’αυτά, προειδοποιεί το άρθρο, όσο στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, μεγαλώνει ο κίνδυνος οι Ευρωπαίοι ηγέτες να χάσουν την υπομονή τους και να επιτρέψουν μια άστατη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει περί τα 462 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. Ενδεχομένως ο κυβερνητικός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ να χρειαστεί να κλείσει συμφωνία με τους πιστωτές νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ προωθεί το σχέδιο για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας καθώς αυξάνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας
Ο Επίτροπος Οικονομίας Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «Tα κράτη μέλη το βλέπουν ως μια πιθανή πορεία προς τα εμπρός και πρέπει να τα προετοιμάσουμε όλα σχετικά γρήγορα»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πιερρακάκης στο ECOFIN: «Καινοτομία και ψηφιοποίηση, ως μοχλοί ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης»
O Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθύνοντας την συζήτηση, μετέφερε στους Ευρωπαίους ομολόγους του την προσωπική του εμπειρία από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης στη WSJ: Μετά από 10 χρόνια υπαρξιακής κρίσης, η Ελλάδα δεν σκοπεύει να χάσει την οικονομική της δυναμική
«Οι μεταρρυθμίσεις αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας προς το καλύτερο» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην αμερικανική εφημερίδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης 32
Οι πολίτες στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης για την Ανεξάρτητη Αρχή προστασίας των καταναλωτών
Το 71% υποστηρίζει την πρωτοβουλία για μεταρρυθμίσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για τη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για την προστασία του καταναλωτή και την εποπτεία της αγοράς
Finance and money technology background concept of business prosperity and asset management
Ηλεκτρικό ρεύμα: Στροφή στα μπλε τιμολόγια κάνουν οι καταναλωτές
Η θετική εικόνα του Σεπτεμβρίου με τις μειώσεις στα περισσότερα τιμολόγια δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται τον Οκτώβριο καθώς οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται μέχρι στιγμής ανοδικά
Young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment