Διεθνή

EE: Έρχεται φόρος 2 ευρώ στα πακέτα από Shein και Temu

Στο στόχαστρο της ΕΕ μπαίνουν οι κινέζικες εταιρείες με ειδικό τέλος για τις εισαγωγές των πακέτων

Η ΕΕ σχεδιάζει να επιβάλει τέλος 2 ευρώ στα δισεκατομμύρια των μικρών πακέτων που έρχονται από την Κίνα, γεγονός που αποτελεί νέο πλήγμα για την Temu και την Shein, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς, δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι πρότεινε σήμερα (20.5.2025) ένα τέλος διακίνησης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των 4,6 δισ. αντικειμένων που εισάγονται ετησίως στην ΕΕ, όπως εκείνα που αποστέλλονται από τις Temu και Shein.

Το σχέδιο πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τους Financial Times, αναφέρει ότι το τέλος των 2 ευρώ θα ισχύει για τις απευθείας πωλήσεις, αλλά ότι τα είδη που αποστέλλονται σε αποθήκες θα φορολογούνται με 0,50 ευρώ.

Ορισμένα από τα έσοδα που θα προκύψουν θα καλύπτουν το κόστος των πρόσθετων τελωνειακών ελέγχων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα κατευθύνονται στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ο Σέφκοβιτς υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το κύμα των πακέτων, το οποίο, όπως είπε, οδήγησε σε αύξηση των επικίνδυνων και μη συμμορφούμενων προϊόντων και σε καταγγελίες των λιανοπωλητών της ΕΕ για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα