Διεθνή

Γαλλία: Σε δημοσιονομικό έλλειμμα 5,5% στοχεύει ο νέος υπουργός Οικονομικών

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να έχει συμφωνία για τον προϋπολογισμό τον Φεβρουάριο, δηλώνει η αρμόδια υπουργός Αμελί ντε Μονσαλέν

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Ερίκ Λομπάρ δήλωσε ότι η κατάσταση του προϋπολογισμού της χώρας είναι «σοβαρή», προσθέτοντας ότι θέτει ως στόχο έλλειμμα για το 2025 στο εύρος του 5% με 5,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

Ο Λομπάρ δήλωσε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι «πιθανόν» γύρω στο 6,1% το 2024. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός του 2025 θέτει τώρα ως στόχο 50 δισ. ευρώ σε εξοικονόμηση δαπανών, προσθέτοντας ότι οι επικεφαλής των γαλλικών επιχειρήσεων ανησυχούν που η Γαλλία δεν έχει ακόμα προϋπολογισμό για το 2025.

Η Γαλλία ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό τον επόμενο μήνα, δήλωσε νωρίτερα η Αμελί ντε Μονσαλέν, αρμόδια υπουργός για τον προϋπολογισμό.

«Ο στόχος είναι να έχουμε προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου, ούτως ώστε το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οι Γάλλοι πολίτες να μπορούν να βγουν από αυτή την αβεβαιότητα και το αδιέξοδο, ούτε ώστε πολίτες, όπως οι αγρότες και άλλοι, να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη σαφήνεια», δήλωσε η Μονσαλέν στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Οι περισσότερες περικοπές Οκτωβρίου εδώ και δύο δεκαετίες στις ΗΠΑ λόγω τεχνητής νοημοσύνης και περικοπών δαπανών
Οι αμερικανικές εταιρείες, ανακοίνωσαν 153.074 περικοπές θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, σχεδόν τριπλάσιες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και οφείλονται στους τομείς της τεχνολογίας και της αποθήκευσης
Xρηματοοικονομικά γραφήματα
Βρετανία: «Χιλιομετρικό φόρο» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συζητά η κυβέρνηση για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς, που θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στις 26 Νοεμβρίου, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος ύψους 3 πενών (3,5 λεπτά του ευρώ) για κάθε μίλι (1,6 χλμ.)
Ηλεκτρικά οχήματα