Διεθνή

Γερμανία: Νέα μικρή αύξηση του ΑΕΠ προβλέπει η Bundesbank

Το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενδέχεται να αυξηθεί και πάλι ελαφρώς το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) για το Μάρτιο του 2023.

Η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους από διάφορες κατευθύνσεις, σημειώνει η μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank).

Η εγχώρια και η εξωτερική ζήτηση για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα συνέχισε να μειώνεται. Επιπλέον, το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης συνέχισε να μειώνει την εγχώρια ζήτηση. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Bundesbank, η αβεβαιότητα για την οικονομική πολιτική όσον αφορά τη μελλοντική κατεύθυνση του μετασχηματισμού και την πολιτική για το κλίμα είναι επίσης πιθανό να είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τις συνθήκες του πλαισίου οικονομικής πολιτικής, όπως το αυξανόμενο βάρος της γραφειοκρατίας και των κανονισμών, ως εμπόδιο.

Η μείωση του ποσοστού ασθενειών και ο ήπιος καιρός τον Φεβρουάριο έχουν θετική επίδραση στην οικονομία.

Ωστόσο, οι δείκτες της έρευνας, οι οποίοι παραμένουν υποτονικοί, εξακολουθούν να δίνουν ελάχιστες ενδείξεις για οικονομική ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Eurogroup: Προτεραιότητα για την Ευρώπη οι αμυντικές δαπάνες – «Ναι» σε συνετή εφαρμογή της ρήτρας διαφυγής
Μεσοπρόθεσμα οι ΥΠΟΙΚ θα εργαστούν επίσης για τη σταδιακή αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων των εθνικών προϋπολογισμών ώστε να προσαρμοστούν οι υψηλότερες αμυντικές δαπάνες
Ισραηλινά τανκ στη Γάζα
Το Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζεται να πείσει τις ΗΠΑ να μειώσουν τους δασμούς χάλυβα πριν από την καθοριστική προθεσμία
Η εξάλειψη των δασμών είναι ζωτικής σημασίας για την ήδη προβληματική βρετανική βιομηχανία χάλυβα, επειδή οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός για το κράμα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
REUTERS