Διεθνή

Η Τράπεζα της Αγγλίας μειώνει το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%

Η αβεβαιότητα γύρω από τις παγκόσμιες εμπορικές πολιτικές έχει ενταθεί μετά την επιβολή των αμερικανικών δασμών, σύμφωνα με την BOE

Το βασικό της επιτόκιο μείωσε σήμερα (8.5.2025), η Τράπεζα της Αγγλίας, επηρεαζόμενη από την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι αμερικάνικοι δασμοί.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) μείωσε το βασικό της επιτόκιο από το 4,5%, στο 4,25%, στην τελευταία συνεδρίαση. Η μείωση ήταν ευρέως αναμενόμενη, ιδίως μετά την επιβράδυνση της αύξησης των τιμών, με τον πληθωρισμό να επιβραδύνεται στο 2,6% το δωδεκάμηνο έως τον Μάρτιο (από 2,8% τον προηγούμενο μήνα).

Οι πέντε από τους εννέα υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της BOE ψήφισαν υπέρ της μείωσης, με δύο μέλη να επιθυμούν μεγαλύτερη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης και δύο να διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά.

Η BOE δήλωσε σήμερα (8.5.2025) ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις παγκόσμιες εμπορικές πολιτικές έχει ενταθεί μετά την επιβολή των αμερικανικών δασμών και τα επακόλουθα αντίποινα.

«Οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν αποδυναμωθεί ως αποτέλεσμα αυτής της αβεβαιότητας και των νέων ανακοινώσεων για τους δασμούς, αν και οι αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να είναι μικρότερες», πρόσθεσε.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, τονίζει ότι αναμένει να συνεχιστεί η υποχώρηση των μισθολογικών πιέσεων, συμβάλλοντας στην επαναφορά του πληθωρισμού στο στόχο της τράπεζας για 2%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά Κινέζων αγοραστών ιρανικού πετρελαίου
Αμερικανοί και Ιρανοί, εχθροί τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, άρχισαν στις 12 Απριλίου συνομιλίες για το ακανθώδες θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με τη διαμεσολάβηση του Ομάν
Παραγωγή πετρελαίου