Διεθνή

Κιρ Στάρμερ: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,6% έως το 2027

Η κυβέρνηση στοχεύει να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη διαρκή αύξηση των αμυντικών δαπανών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι οι αμυντικές δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου θα αυξηθούν στο 2,6% του ΑΕΠ έως το 2027, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δαπανών για τις υπηρεσίες πληροφοριών και την ασφάλεια.

Ο Στάρμερ δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου πως «αυτή η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη διαρκή αύξηση των αμυντικών δαπανών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

«Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας να δαπανήσουμε το 2,5% του ΑΕΠ για την άμυνα, αλλά θα την επισπεύσουμε ώστε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο το 2027.

«Και θα το διατηρήσουμε αυτό για το υπόλοιπο της παρούσας Βουλής. Και επιτρέψτε μου να το διευκρινίσω, αυτό σημαίνει ότι θα ξοδεύουμε 13,4 δισ. λίρες περισσότερο για την άμυνα κάθε χρόνο από το 2027. Αλλά αντιμετωπίζουμε επίσης εχθρούς που είναι εξελιγμένοι σε κυβερνοεπιθέσεις, δολιοφθορές, ακόμη και δολοφονίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας μας αποτελούν ένα ολοένα και πιο ζωτικό μέρος της προστασίας τόσο εμάς όσο και των συμμάχων μας», σχολίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Έτσι, πέρα από τη χρηματοδότηση του 2,5% που μόλις ανακοίνωσα, στο μέλλον θα αναγνωρίσουμε την απίστευτη συμβολή των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας μας στην άμυνα του έθνους, πράγμα που σημαίνει ότι συνολικά θα δαπανήσουμε 2,6% για την άμυνά μας από το 2027», συμπλήρωνε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France
ΕΕ – Σύνοδος Κορυφής: Κόστα και Φον ντερ Λάιεν στηρίζουν τους αγρότες – Αναβολή υπογραφής Mercosur
O Κόστα επισήμανε ότι η προστασία των Ευρωπαίων αγροτών και της επισιτιστικής ασφάλειας αποτελεί θεμελιώδη στόχο της Ένωσης και θα αντιμετωπιστεί στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό
Forklift truck with boxes on pallet. Cargo