Διεθνή

Πάνω από το αναμενόμενο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Άνοδο άνω των εκτιμήσεων σημείωσε ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ σημείωσε ρυθμό 2,4%, με τις εκτιμήσεις της αγοράς να περιμένουν 2,3%, ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 0,2%, πάνω από τις εκτιμήσεις για 0,1%.

Όσον αφορά τον πυρήνα του πληθωρισμού, δηλαδή εξαιρουμένου των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας οι οποίες είναι ευμετάβλητες, μηνιαία αυξήθηκαν κατά 0,3% έναντι πρόβλεψης για 0,2%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 3,3% αντί για πρόβλεψη 3,2%. Αυτή ήταν και η μοναδική επιτάχυνση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Την μεγαλύτερη συμβολή στο ρυθμό πληθωρισμού είχαν η στέγη και τα τρόφιμα, κατά 0,2% και 0,4% αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση, κάτι που σημαίνει πως είχαν άνω του 75% συμβολή στην άνοδο των τιμών.

Η ενέργεια σε μηνιαία βάση κατρακύλησε κατά 1,9%. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ εγκρίνει το «Omnibus V»: Ταχύτερες αδειοδοτήσεις και ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας
Το πακέτο «Omnibus V», περιλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες που απλοποιούν σημαντικές ρυθμίσεις για προμήθειες ασφάλειας και άμυνας, επιτρέπουν ταχύτερες επενδύσεις και βελτιώνουν τις συνθήκες στην αγορά για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία
iStock
Πώς οι Κινέζοι «αμαυρώνουν» το Black Friday
Σύμφωνα με υπολογισμούς της συμβουλευτικής εταιρείας Kearney και της νεοσύστατης επιχείρησης τεχνητής νοημοσύνης 7Learnings, περίπου 11% περισσότερα τυπικά προϊόντα της Black Friday παραδόθηκαν στην Ευρώπη, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από την Κίνα
Λογότυπα Shein και Temu