Διεθνή

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για την κατασκευή σκιώδους στόλου μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Ρωσία κατασκευάζει σκιώδη στόλο μεταφοράς φυσικού αερίου, μετά την δημιουργία αντίστοιχου στόλου για να μεταφέρει πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το φυσικό αέριο είναι το κλειδί για τα σχέδια της Ρωσίας να ενισχύσει τις εξαγωγές, να αναπληρώσει τα κρατικά ταμεία και να χρηματοδοτήσει την πολεμική του μηχανή – αλλά αυτό απαιτεί μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τώρα που το άλλοτε επικερδές ευρωπαϊκό εμπόριο με αγωγούς έχει σχεδόν αποκοπεί.

Μέχρι σήμερα, τα σχέδια επέκτασης έχουν παρεμποδιστεί από τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν κρατήσει μακριά τις ξένες εταιρείες και έχουν σταματήσει την παράδοση των εξειδικευμένων, έτοιμων για τον πάγο μεταφορέων που είναι ζωτικής σημασίας για να φτάσουν στις εγκαταστάσεις της Αρκτικής.

Οι νέοι ευρωπαϊκοί περιορισμοί που έρχονται το επόμενο έτος, περιορίζοντας την πρόσβαση στα λιμάνια, θα παρεμποδίσουν ακόμη περισσότερο την τρέχουσα αλυσίδα εφοδιασμού.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η ιδιοκτησία τουλάχιστον οκτώ πλοίων έχει μεταβιβαστεί σε ελάχιστα γνωστές εταιρείες στο Ντουμπάι, σύμφωνα με την Equasis, μια παγκόσμια ναυτιλιακή βάση δεδομένων. Τέσσερα είναι κατηγορίας πάγου και έχουν ήδη λάβει έγκριση από τη Μόσχα για να πλεύσουν στα ρωσικά αρκτικά ύδατα αυτό το καλοκαίρι.

Αν και το Bloomberg δεν μπόρεσε να συνδέσει άμεσα τα πλοία με μεγάλες ρωσικές οντότητες, οι λεπτομέρειες μοιάζουν εντυπωσιακά με τους ελιγμούς για τη δημιουργία του σκιώδους πετρελαϊκού στόλου της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αδιαφανών εταιρειών και πλοίων τόσο παλαιών που κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη παροπλιστεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ: Η αύξηση των αγορών αμερικανικών όπλων θα αποκλιμακώσει τις εμπορικές εντάσεις δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Εφόσον αγοράζουμε περισσότερα αμερικανικά όπλα, τότε εξισορροπούνται και οι εμπορικές σχέσεις δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
blue european union EU flag on broken wall and half usa united states of america flag, crisis trump president and europe euro concept 1
H ΕΕ καλεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ
Το επίσημο ανακοινωθέν αναφέρει πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να συντονίσουν μεταξύ τους την εφαρμογή των σχετικών δεσμεύσεων» που ανέλαβαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αερομαχητικό
Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Στο τραπέζι η ίδρυση ενός «Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου»
Η Πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε το ερώτημα εάν εμείς ως Ευρώπη δεν πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο εμπορικού οργανισμού που σταδιακά θα αντικαταστήσει αυτό που δεν έχουμε πλέον με τον ΠΟΕ
European Union flags 2