Διεθνή

Το Τόκιο ανησυχεί για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των νέων δασμών Τραμπ

Η Ιαπωνία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα, λέει αξιωματούχος της κυβέρνησης

Η Ιαπωνία «ανησυχεί βαθιά» από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχουν στην παγκόσμια οικονομία οι νέοι δασμοί που επέβαλε χθες Σάββατο (1.2.2025) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα, επεσήμανε σήμερα (2.2.2025) ο υπουργός Οικονομικών Κατσουνόμπου Κάτο.

«Ανησυχούμε βαθιά για τον τρόπο που αυτοί οι δασμοί ενδέχεται να επηρεάσουν την παγκόσμια αγορά», τόνισε ο Κάτο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fuji Tv. Υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη «να εξετάσουμε ενδελεχώς» τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις ανακοινώσεις Τραμπ στο χρηματιστήριο, επισημαίνοντας ότι η Ιαπωνία θα λάβει «κατάλληλα μέτρα». 

Ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι επιβάλλει δασμούς 25% στα προϊόντα από τον Καναδά και το Μεξικό που εισάγονται στις ΗΠΑ, ενώ αύξησε κατά 10% τους ήδη υφιστάμενους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα. Οι τρεις χώρες έχουν ήδη λάβει ή πρόκειται να λάβουν αντίμετρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France