Οικονομία

Ελληνο-πορτογαλικό “meeting” στην Λισαβόνα για την μετα-μνημονιακή περίοδο

Συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο είχαν Πορτογαλία και Ελλάδα στη Λισαβόνα για την μετά-μνημονιακή περίοδο, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα της οικονομικής προσαρμογής.

Η συνάντηση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να γίνει προετοιμασία για την μετα-μνημονιακή φάση στην Ελλάδα, σε πνεύμα διμερούς συνεργασίας.

Η περίοδος μετα-μνημονιακής εποπτείας, που στην περίπτωση της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου, περιλαμβάνει τεχνικές αποστολές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητσς και το ΔΝΤ. Στη συνάντηση δόθηκε μια ευκαιρία να μοιρασθεί και να συζητηθεί ή μετά-μνημονιακή εμπειρία της Πορτογαλίας με πολυμερείς θεσμούς καθώς και η πρακτική όψη της οργάνωσης τέτοιων αποστολών, ενισχύοντας την τεχνική συνεργασία των δύο χωρών.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης της Πορτογαλίας έληξε στις 30 Ιουνίου 2014. Η Πορτογαλία βρίσκεται τώρα σε φάση μετα-μνημονιακής εποπτείας, κάτω από την επιτήρηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών και του ΔΝΤ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στις νέες οικοδομές και όχι στα κλειστά ακίνητα βλέπουν οι τράπεζες φως στο τούνελ της στεγαστικής κρίσης
Pηγές του newsit.gr από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν πως το νούμερο, το οποίο «παίζει» στο δημόσιο διάλογο σε σχέση με τα κλειστά ακίνητα και συγκεκριμένα τα 300.000 είναι το ίδιο εδώ και 30 χρόνια
Στις νέες οικοδομές και όχι στα κλειστά ακίνητα βλέπουν οι τράπεζες φως στο τούνελ της στεγαστικής κρίσης