Οικονομία

Εμπλοκή στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι πληρώνουν περισσότερα χρήματα

Το υπουργείο... ξέχασε να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες και έτσι είναι χιλιάδες εκείνοι που θα χρυσοπληρώσουν την ολιγωρία των υπηρεσιών με “φουσκωμένο” ΕΝΦΙΑ.

Τι έχει συμβεί; Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει ως όφειλε στη μείωση που επέβαλε το ΣτΕ στις αντικειμενικές αξίες τεσσάρων περιοχών. Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αντικειμενικές αξίως σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Βέο Βουτζά και Δελφούς θα έπρεπε μέχρι 31/12/2016 να μειωθούν με βάση τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων.

Το υπουργείο όμως δεν προχώρησε στη διόρθωση και έτσι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και όσοι έχουν ακίνητα σε αυτές τις περιοχές θα πληρώσουν και τον επόμενο χρόνο αυξημένο ΕΝΦΙΑ.
Παράλληλα όμως η παραπάνω καθυστέρηση οδηγεί σε γενικότερη εμπλοκή στη διόρθωση των αντικειμενικών, γενικότερα, όχι μόνο στις τέσσερις περιοχές που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.

Πηγή capital

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέο εργασιακό: Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές – Έρχονται fast track προσλήψεις
Το νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, θα προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας έως και 13 ώρες ημερησίως σε έναν εργοδότη μέσω της αύξησης των υπερωριών
Η Νίκη Κεραμέως 2
Στον αέρα σήμερα η λίστα με τα ονόματα των στρατηγικών κακοπληρωτών σε εφορία και ταμεία
Η φορολογική διοίκηση εισέρχεται σε πιο αποφασιστική φάση, εστιάζοντας στους μεγαλοφειλέτες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών της χώρας
European money on a table with calculator and coins, money and banking concept 1