Οικονομία

Eurostat: Στο -0,4% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός τον Αύγουστο

Στο -0,4% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ελλάδα, από -1,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Τον Αύγουστο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 0,1%, έναντι 0,2% τον Ιούλιο και στην ΕΕ στο 0% από 0,2% αντιστοίχως.

Σε ετήσια βάση, έντεκα κράτη-μέλη κατέγραψαν αποπληθωρισμό. Ο υψηλότερος σημειώθηκε στην Κύπρο (-1,9%), στη Ρουμανία (-1,7%) και στη Λιθουανία (-1%). Οι υψηλότεροι δείκτες πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Μάλτα (1,4%), στην Αυστρία (0,9%) και στο Βέλγιο (0,8%).

Ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2015, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 0,4% και στην ΕΕ 0,5%, ενώ στην Ελλάδα υπήρχε αποπληθωρισμός (-0,2%)

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες εστίασης (+0,1 ποσοστιαίες μονάδες) στα οπωροκηπευτικά (+0,09) και στον καπνό (0,08). Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές καταγράφηκαν στο πετρέλαιο κίνησης (-0,55) και στο πετρέλαιο θέρμανσης (-0,25).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
H ΕΕ καλεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ
Το επίσημο ανακοινωθέν αναφέρει πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να συντονίσουν μεταξύ τους την εφαρμογή των σχετικών δεσμεύσεων» που ανέλαβαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αερομαχητικό
Υπογράφηκε νέα ΣΣΕ στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου-Πάνω από 10,5% οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επαναφέρει τη συλλογική διαπραγμάτευση στον πυρήνα της εργασιακής ζωής, αποκαθιστά μισθολογικές ανισότητες και θεσμικά δικαιώματα και ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
A worker cuts a metal plate inside an industrial tank manufacturing factory on the outskirts of Ahmedabad, India, January 31, 2025.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας»
Ο κος Στουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα σήμερα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Στο τραπέζι η ίδρυση ενός «Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου»
Η Πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε το ερώτημα εάν εμείς ως Ευρώπη δεν πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο εμπορικού οργανισμού που σταδιακά θα αντικαταστήσει αυτό που δεν έχουμε πλέον με τον ΠΟΕ
European Union flags 1