Οικονομία

Φαληρικός Όρμος: Στο ΕΣΠΑ το έργο Ανάπλασης προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ

Εκδόθηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με εντολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων, κ. Γιώργο Ζερβό  η πρόσκληση προς την Περιφέρεια Αττικής, για την ένταξη του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης &Επενδύσεων «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το πρωτοποριακό και εμβληματικό αυτό έργο αφορά την ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου και περιλαμβάνει τα εξής έργα:

• Υδραυλικά – Αντιπλημμυρικά Έργα.

• Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου

• Εγκάρσια μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

• Λοιπά Υποστηρικτικά Έργα: Έργα στη Θάλασσα, Έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο

Ο προϋπολογισμός του σύνθετου αυτού έργου ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ  και η υλοποίησή του και χρηματοδότησή του θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις.

Η πρώτη φάση (Α’) θα υλοποιηθεί εντός της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020 με χρηματοδότηση που ανέρχεται σε 50 εκ. € και η δεύτερη φάση (Β΄) την επόμενη Προγραμματικής Περίοδο 2021-2027 με την υπόλοιπη χρηματοδότηση.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου επιδιώκει τους εξής στόχους:

• Την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, την άσκηση – άθληση και την ψυχαγωγία.

• Την αποκατάσταση της επικοινωνίας του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, με τη λειτουργική αναδιάταξη των τεχνικών υποδομών και ειδικά των συγκοινωνιακών έργων της παράκτιας ζώνης.

• Την αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής.

• Τη λειτουργική και αισθητική συνοχή της παραλιακής ζώνης από την περιοχή του Πειραιά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Δέλτα Φαλήρου, αξιοποιώντας και  αναβαθμίζοντας τα ήδη υλοποιημένα Ολυμπιακά Έργα.

• Τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καναδάς: Καταργούνται από 1ης Σεπτεμβρίου οι ανταποδοτικοί δασμοί στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα – Εξαιρούνται οχήματα, χάλυβας και αλουμίνιο
Με τον τρόπο αυτόν ο Καναδάς ανταποκρίνεται στις εξαιρέσεις που χορήγησε στις αρχές του μήνα η Ουάσινγκτον στα καναδικά προϊόντα
People are silhouetted in front of the Canadian national flag at the Palais des Congres in Montreal, Quebec, Canada October 21, 2019.
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
Εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις στους δασμούς, τα αυξημένα έσοδα θα συρρικνώσουν τα πρωτογενή ελλείμματα κατά 3,3 τρισ. δολάρια και θα μειώσουν τους τόκους που καταβάλλει η χώρα για το ομοσπονδιακό χρέος της κατά 0,7 τρισ. την επόμενη δεκαετία
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
ΕΕ: Επενδύσεις ύψους 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων
Τα 13 έργα, στα οποία συμμετέχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικοί οργανισμοί, τοπικές αρχές, σχολεία και επιχειρήσεις, «θα αποφέρουν ευρύ φάσμα οφελών για τους ωκεανούς και τα ύδατα στην ΕΕ και όχι μόνο»
Santorini island, Greece
Πάουελ (Fed): Οι μεταβαλλόμενοι κίνδυνοι ενδέχεται να δικαιολογούν την προσαρμογή των επιτοκίων
«Η σταθερότητα του ποσοστού ανεργίας και άλλων δεικτών της αγοράς εργασίας μας επιτρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά καθώς εξετάζουμε αλλαγές στη στάση της πολιτικής μας», δήλωσε ο Πάουελ
Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell holds a press conference following a two-day meeting of the Federal Open Market Committee on interest rate policy in Washington, U.S., September 18, 2024.